h i r d e t é s

A kormány üzenete: Jól tették, akik Borkaira szavaztak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A kormány üzenete: Jól tették, akik Borkaira szavaztak

2019. november 08. - 11:45

 

A csütörtöki Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, mit üzen a kormány azoknak, akik a szexbotrányáról és sötét ügyeiről elhíresült Borkai Zsoltra szavaztak a győri önkormányzati választáson. - írja a 444.hu.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 7-én. MTI/Soós Lajos

Gulyás szerint

jól tették,

mert ez tette lehetővé, hogy „ne a volt kommunista állampárt képviselője” legyen Győr polgármestere, tette hozzá a hvg.hu. 

Gulyás azt is mondta, üdvözölték, hogy Borkai úgy döntött, lemond a polgármesterségről, és nem tartja megkésettnek a döntést. Szerdán még kevesebbel intézte el az ügyet, a kormányülés után annyit reagált a lemondás hírére:

Heuréka!

Borkai csak a győri közgyűlés hivatalos, csütörtöki megalakulása után fogja benyújtani a lemondását, így nem kell majd feloszlatni a fideszes többségű testületet, elég lesz új polgármester-választást kiírni. A helyszínen levő kollégáink szerint az újságírókat felterelték a karzatra, és megtiltották, hogy politikusoktól kérdezzenek, vagy interjút próbáljanak készíteni.

444.hu


 

h i r d e t é s