h i r d e t é s

A kormányhivatalok fenyegetik az orvosokat, többen felmondtak vagy táppénzre mentek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormányhivatalok fenyegetik az orvosokat, többen felmondtak vagy táppénzre mentek

2020. november 23. - 16:02

 

Megindult a szociális és a közoktatási intézmények dolgozóinak tesztelése, az ellenzék kifogásolja, hogy csak most kerül rá sor, valamint a módszert is. 

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Varga György

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy van aki azért nem tesztelteti magát, mert nem engedheti meg, hogy táppénzre menjen.

A kormányhivatalok fenyegetik az orvosokat, hogy muszáj részt venniük a tesztelésben.

Bangóné Borbély Ildikó az ATV Startban elmondta a tesztelés kapcsán, hogy volt olyan települési polgármester, akit még pénteken se kerestek meg. Az MSZP képviselője szerint Orbán Viktor bejelentett valamit, de nem mondták el, ki fogja lebonyolítani.

A politikus hozzá beérkezett információkra hivatkozva közölte, hogy a kormányhivatalok fenyegetik az orvosokat, hogy nekik kell a tesztelt végezni, ha nincs védőnő, mentős vagy egyetemi hallgató. Annyira le vannak terhelve az orvosok és az asszisztensek, hogy nem képesek ezt is bevállalni. Sokan ezért felmondtak vagy elmentek táppénzre.

Van olyan egyetem is, akik nem kaptak értesítést arról, hogy ki kell venni a hallgatókat az oktatásból.

Bangóné olyan jelzést is kapott óvodából, hogy egy ott dolgozó nem engedi teszteltetni magát, mert ha kiderül, hogy covidos, akkor táppénzre kell mennie, ami a bére 60 százalékát jelentik, ez pedig nem elég a megélhetésre.

​Orbán Viktor nem akar tesztelni, csak akkora a nyomás rajta, hogy muszáj neki- jelentette Bangóné Borbély Ildikó​. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s