h i r d e t é s

A kormánylap bejelentette: Gyárfás Tamás nem kerül börtönbe

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A kormánylap bejelentette: Gyárfás Tamás nem kerül börtönbe

2018. június 15. - 16:50

 

Megkötötte az alkut a Fidesz-rezsimmel. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

Ezek a dolgok párban szoktak repülni. Az ügyészség meggyanúsít valakit valamivel, a kihallgatásról részleteket szivárognak ki a lakáj- és harci médiához, a kormánypropaganda ezerrel ráfekszik az ügyre, napirenden tartja és lő ezerrel. Ez közéleti szereplők esetében számtalan esetben történt így az utóbbi nyolc évben, a Hagyó-(BKV-)-ügytől a Spéder-ügyön át a Czeglédy-esetig.

Egészen addig, amíg a gyanúsítottak meg nem törnek, és meg teszik, amit várnak tőlük. Vagy vallomást, vagy az érdekeltségeik átengedését, amire éppen szükség van.

Minden pont így történt Gyárfás Tamás esetében is. Az egykori médiacézár és úszópápa a választás után került az ügyészek és a lakájmédia célkeresztjébe hetekre. Majd egyszercsak hirtelen

elhallgatott a kormánypropaganda.

Mintha csak egy láthatatlan karmester intésére történt volna.

Sőt, a helyzet addig jutott, hogy mára a kormány félhivatalos lapja közölt Gyárfással interjút, amelyben magyarázkodhat, megvédheti az álláspontját (miszerint ártatlan) és megpróbálhatja tisztára mosni a nevét.

Ezekkel a címekkel:

GYÁRFÁS AKÁR A HAZUGSÁGVIZSGÁLATRA IS HAJLANDÓ LENNE

AZ EMBERÖLÉSRE VALÓ FELBUJTÁSSAL GYANÚSÍTOTT SPORTVEZETŐ ÁLLÍTJA,

SENKIT SEMMILYEN ERŐSZAKOS CSELEKEDETRE NEM ÖSZTÖNZÖTT

Úgy tűnik, fordult szél. Ennél világosabb jelzés, egyértelműbb üzenet nem nagyon kell.  Ezt tekinthetjük akár nemhivatalos bejelentésnek is, ami csalhatatlanul azt jelzi, hogy

a Nándorfehérvári teremből átszóltak az elvileg független ügyészségre, állítsák le az ügyet, vegyenek vissza a lelkesedésből.

  • Gyárfás vagy megtette, amit kértek tőle, átengedett valamilyen - egyelőre nem világos mibenlétű - érdekeltséget, ami még nem volt a Fidesz-rezsimé, de szüksége volt rá.
  • Vagy figyelmeztetni akarták, ne tegyen meg valamit, amire készült; esetleg éppenhogy tegye meg, amitől húzódozott, de a sportdiplomáciában még mindig meglévő befolyása alapján elvárnak tőle.
  • Valamint az is lehet, hogy az eljárás az (okkal) megtépázott renoméjú túlbuzgóságából indult, és akkor azért állította le a Főnök, hogy holmi büntetőeljárás ne veszélyeztethesse a nagyratörő terveket, amelyek végrehajtásához Gyárfásra elengedhetetlenül szüksége van.

A Hosszú Katinka és Shane Tusup bosszújába belebukott volt úszóelnök tehát mégsem lesz a magyar Hodorkovszkij, ti. nem éri retorzió annak ürügyén, amit esetleg elkövetett, de valójában azért, mert kellemetlenné, terhessé vagy fölöslegessé vált a hatalom számára.

A helyzet jelen állása szerint a következők történhetnek:

  • Az ügyészség töredelmes bocsánatkérés mellett megszünteti az eljárást.
  • Vagy, ami valószínűbb, a végtelenségig nyújtja (20 éve nyomoznak, pár évet még igazán ráér az ügy), hogy Gyárfás érezze, bár nem akarják levágni, de azért ott lebeg a kard a feje fölött.
  • És ha már minden határidőből kifutnak, akkor esetleg vádat is emelnek ellene, de olyan gyenge vádirat alapján, hogy ne lehessen bíró, aki az alapján el tudja ítélni.

Az esetleg, egyszer, jó sokára majd kiderül, ki és mit akart Gyárfástól, valójában miért indult eljárás ellene.

Egy dolog nem fog kiderülni talán már soha: hogy Gyárfás tényleg részt vett-e felbujtóként Fenyő János 20 évvel ezelőtti meggyilkolásában.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s