h i r d e t é s

A kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését

2020. május 20. - 15:45

 

A kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését, ahol a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről lett volna szó - közölte a testület szocialista elnöke szerdán.

Ennyi kormánypárti képviselő jött ma el a Népjóléti bizottság ülésére - Fotó: Szabó Tímea / Facebook

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón elmondta, a kormánypárti képviselők nem mentek el a bizottság ülésére, ezért az határozatképtelen lett.

Szerinte a kormány képviselői és a kormánypárti politikusok nem válogathatnak a napirendi pontok között aszerint, mihez van kedvük, kutyakötelességük lett volna a bizottsági ülésre elmenni.
Jelezte, hétfő délutánra ismét összehívja a bizottság ülését.

Vitatta Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt nincs a kormányon támadási felület. "Nincs a fenét! Hát, nem ebben az országban él?" - tette fel a kérdést a politikus, majd a kórházi ágyak kiürítését hozta fel.

Szerinte az állami kórházakban ma már több a koronavírus-fertőzött, mint a bentlakásos idősotthonokban.
Korózs Lajos ismertette, milyen kérdéseket tettek volna fel a bizottság ülésén. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kapcsolatban azt firtatta, indult-e ott vizsgálat? Miért csak március végén kezdték el szűrni a dolgozókat? Kérdezett a koronavírus-fertőzöttek nem megfelelő elkülönítéséről is. A lélegeztetőgépekkel kapcsolatban a többi között azt tudakolta, alkalmasak-e a beszerzett gépek a fertőzéses megbetegedések kezelésére.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán közleményben közölte az MTI-vel, a kormány képviselői a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet vége után állnak a bizottság rendelkezésére, hogy ott beszámoljanak. A járvány elleni védekezés ma is még teljes erőt és munkaidőt kíván mind a járványügyi hatóságoktól és az egészségügyi vezetéstől - közölték.


 

Kommentek

h i r d e t é s