h i r d e t é s

Kásler Miklós: csúsztatás, hogy ki kellett üríteni ágyakat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kásler Miklós: csúsztatás, hogy ki kellett üríteni ágyakat

2020. május 20. - 12:27

 

Egy baráti interjúban a miniszter úgynevezett dinamikus elszakadási műveletet hajt végre. - írja a nepszava.hu.

Még a nyáron, valamikor a Semmelweis-napi ünnepségek idején átutalják az egészségügyi dolgozóknak ígért félmillió forintos elismerést, ígéri Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában. A miniszternek azonban több jó szava nincs is a gyógyítókhoz, és lényegében rájuk keni a mintegy 32 ezer kórházi ágy kiürítésének felelősségét.

Szerinte ugyanis olyan utasítás soha nem hangzott el, hogy szabaddá kellene tenni az ágyakat, mindössze azt várták el az orvosoktól, hogy a kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit biztosítsák.

"Az viszont, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs. Nem a minisztérium döntött a betegek kezeléséről, hanem a szakmai kollégium, amelynek 62 tagozata van, mert ennyi orvosi szakmát tartunk nyilván. E grémiumok dolgozták ki azokat az ajánlásokat, amelyek alapján el tudta dönteni az orvostársadalom, melyik betegség kezelését lehet átmenetileg elhalasztani, és melyikét nem.", magyarázta Kásler.

Az ezzel ellenkező tartalmú híreket pedig annak tudja be, hogy az orvostársadalomnak vannak olyan tagjai, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal, és ellenérzésüknek hangot is adnak, akár anonim módon, az ellenzéki pártokon és a sajtón keresztül.

A miniszter szerint az általa elküldött kórházigazgatók olyan hibákat követtek el, hogy neki mérlegelési lehetősége sem volt. Ami a jövőt illeti: Kásler szerint továbbra is a legrosszabbra kell készülni.

A miniszter szavait nagyban segíthet értelmezni, hogy amint azt a Népszava elsőként megírta, Orbán Viktor Pintér Sándor felé tolja az egészségügyet, a belügyminiszter már a Magyar Orvosi Kamarával is egyeztetett.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s