h i r d e t é s

A letelepedési kötvénybiznisz azonnali felfüggesztését követeli az ellenzék

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A letelepedési kötvénybiznisz azonnali felfüggesztését követeli az ellenzék

2016. július 27. - 17:44
0 komment

 

Az MSZP arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal fejezzék be a letelepedési kötvények árusítását. 

Oké, de ki húzta meg az Audit - Forrás: MTI

A párt képviselője azt is követelte, hogy a hatóságok vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra, eddig kik vásároltak ilyen kötvényeket.

Demeter Márta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor és a Fidesz kifejezetten kedveli és szorgalmazza a bevándorlást, ugyanis a letelepedési kötvényekkel

"mára 16000 bevándorlót csábítottak Magyarországra (...) és most még tovább könnyítettek ezen a mechanizmuson".

Mindezt úgy értékelte, hogy a Fidesz "pénzért adja el hazánk biztonságát". A képviselő szerint ráadásul ennek az összegnek a jelentős része nem is az államkasszába folyik be, hanem "kormányzati szereplőkhöz köthető offshore-cégekbe", amelyek eddig több mint száz milliárd forint haszonhoz jutottak a letelepedési kötvények értékesítéséből.

A politikus hozzátette, hogy a sajtóhírek szerint bűnözők is vásároltak letelepedési kötvényeket, ezért felszólította a kormányt, hogy azonnal függesszék fel azok forgalmazását, illetve vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra az eddigi vásárlók személyét.

Demeter Márta külön hangsúlyozta, hogy a kötvényekért kapott pénzeket a magyar adófizetőknek kamatostól kell majd visszafizetniük, számításai szerint ez 2018-tól több mint 300 milliárd forintos terhet jelent majd.

Korábban a Demokratikus Koalíció is a letelepedési kötvénybiznisz azonnali leállítását követelte, az ő érveiket itt olvashatja el. (MTI / propeller.hu)


 

h i r d e t é s