h i r d e t é s

A magyar diplomácia vezetője tárgyalt a Huawei-jel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyar diplomácia vezetője tárgyalt a Huawei-jel

2020. április 03. - 18:55

 

Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter a Huawei Technologies képviselőivel folytatott megbeszélésen kiemelte, a magyar üzleti környezet változatlanul nyitott és objektív marad minden külföldi befektető számára.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

A magyar diplomácia és a külgazdaság vezetője, valamint a világ legnagyobb távközlési és infokommunikációs (IKT) megoldás beszállítója, a Huawei Technologies megtartották éves, soron következő egyeztetésüket a vállalat globális és magyarországi előrehaladásáról, fejlődéséről.

Szijjártó Péter a tárgyalások során üdvözölte, hogy a Huawei idén ünnepli európai 20. és magyarországi 15. születésnapját, hazánkban több mint 2000 ember számára biztosít munkahelyet, és nagyban hozzájárul a hazai, infokommunikációs szakmák iránt érdeklődő tehetségek fejlesztéséhez. Jelenleg pedig adományokkal segíti a Covid-19 vírus elleni hazai küzdelmet a legkorszerűbb technológiák bevonásával és jelentős mennyiségű, egészségügyi védőfelszerelés ajándékozásával.

A tárcavezető kiemelte, Magyarország továbbra is nyitott és tisztességes gazdasági, üzleti környezetet fog biztosítani a külföldi befektetők számára. Az Európai Unión belül most zajló, a következő generációs mobilhálózatokra, az úgynevezett 5G-re vonatkozó biztonsági kockázatelemzése kapcsán a külügyminiszter ismét elmondta, üdvözli a Huawei részvételét a magyarországi 5G kiépítésében. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány változatlanul fenntartja a globális távközlési szállítókkal szembeni álláspontját, miszerint származási ország alapján senkit sem szabad kizárni a versenyből. Ez nem a megfelelő módszer a kiberbiztonsági kihívások kezelésére, és a magyar emberek javát sem szolgálja.


 

h i r d e t é s