h i r d e t é s

A MOK Győri Szervezetének elnöke várja azokat a politikusokat a kórházakba, akik kételkednek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A MOK Győri Szervezetének elnöke várja azokat a politikusokat a kórházakba, akik kételkednek

2021. március 22. - 18:52

 

Korábban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter álhírnek nevezte, hogy a kórházakban kapacitás probléma lenne.

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"Aki kételkedik abban, amit az Orvosi Kamara állít a túlterheltségről és a szakemberhiányról, azokat sok szeretettel látjuk a Covid osztályokon. Nézzék meg a saját szemükkel" - így reagált a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei Szervezetének elnöke híradónknak arra a kérdésére, mi a véleménye arról, hogy a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta: „megfeszített munkára van szükség ahhoz, hogy a kórházak a betegeket ellássák, de kapacitás probléma nincsen, minden ezzel ellentétes hír az valótlanság, álhír.

Szijjártó László a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sporon Megyei Területi Szervezetének Facebook-oldalán írta meg, hogy önkénteseket keresnek Covid-osztályokon, nem szakképzett ápolási feladatokra. A bejegyzésben az áll: szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés. Kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek, a Covid-osztályokon ápolt betegek ellátását pedig segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok.

Az elnök Híradónknak elmondta: mielőtt közzétették a felhívást két kórház igazgatót is felhívott telefonon, akik azt mondták őket is érdekli a dolog.

"A kórházi állapotokról azt mondta: jelenleg 30-40 betegre jut három-négy ápoló, de az ideális az lenne, ha öt betegre jutna egy ember."

Hozzátette, nem az intenzív osztályra keresnek segítséget, hanem a sima Covid-osztályra, ahol nem lélegeztetett betegek vannak, de oxigént kapnak. Etetni, itatni kellene őket, és figyelni arra, hogy az oxigénellátás folyamatos legyen. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s