fbpx A nők több, mint fele nem tervez semmilyen nyaralást idén nyáron | CIVILHETES

h i r d e t é s

A nők több, mint fele nem tervez semmilyen nyaralást idén nyáron

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A nők több, mint fele nem tervez semmilyen nyaralást idén nyáron

2021. július 05. - 10:21

 

A férfiak közel 40 százaléka, a nők több, mint fele nem tervez semmilyen utazást idén nyáron – derül ki egy, a Bank360 megrendelésére készített reprezentatív kutatásból.

Akik mégis mennek majd, azoknak a legnagyobb része belföldre veszi az irányt, a válaszadók kevesebb, mint ötöde fog idén külföldön pihenni.

Bár rengeteg szó esik mostanában a külföldre utazás feltételeiről, idén nyáron kevesek kiváltsága lesz a külföldi nyaralás – derült ki egy friss felmérésből, melyet a Bank360 megbízásából készítettek az OPINIO okostelefonos applikáción keresztül.

A felmérés eredménye a 16 és 59 év közötti, okostelefonnal rendelkező magyarországi lakosságra reprezentatív, nem, kor iskolai végzettség, településtípus és régió szerint. A kutatásban 1491-en vettek részt.

"A kutatott társadalmi csoport mindössze 17 százaléka, tehát kevesebb, mint az ötödük fog idén nyáron külföldön nyaralni" – közölte Forrás Dávid, a Bank360 tartalomfejlesztési vezetője. Hozzátette: belföldön ugyanakkor a csoport 45 százaléka tervez nyaralást, azok aránya pedig, akik külföldön és belföldön is terveznek pihenni, 8 százalék.

Jelentős különbséget találtak a kutatók, mikor nemek szerint bontották meg az eredményeket. Míg a férfiak 24 százaléka tervez idén külföldön vagy külföldön is nyaralni, addig a nők esetében ez az arány csupán 9 százalékos. A csak belföldön nyaralók körében helyre áll a nemek aránya, a férfiak 37 százaléka, a nők 38 százaléka tervez idén csak belföldön pihenni, ugyanakkor a férfiak csupán 39 százaléka, a nőknek viszont az 53 százaléka válaszolt úgy, hogy nem tervez semmilyen nyaralást.

A férfiakon túl, a diplomával rendelkezők és a budapestiek fognak még kiemelkedő arányban külföldre utazni idén nyáron, közülük sorrendben 28 és 27 százalék tervez külföldi nyaralást. Ezzel szemben a szakmunkások csupán 6, a keleti országrészben élőknek pedig csak a 11 százaléka indul majd külföldre idén.

Toronymagasan vezet Horvátország és Olaszország

A korábbi évek tapasztalatait figyelembe véve, konkrét országokra is rákérdeztek a kutatók, mikor azt vizsgálták, hova terveznek külföldi nyaralást azok, akik nem vagy nemcsak Magyarországon fognak pihenni.

A következő nyaralás tekintetében, a külföldi nyaralást vagy külföldi nyaralást is tervezők 27
százaléka indul majd Horvátországba, 16 százalék Olaszország felé veszi az irányt, 7 százalék pedig Ausztriában tervez pihenni.

Az idén nyaralást tervezők túlnyomó többsége, 70 százaléka autóval indul majd útnak, 13 százalék vonattal, 9 százalék pedig repülővel. Amennyiben csak azokat a válaszadókat nézzük, akik terveznek külföldi nyaralást, akkor az autósok részaránya 57 százalékra csökken, a repülő súlya 32 százalékra nő, a vonat részarányát (4%) pedig beelőzi a busz (5%).

"Az idei nyár a szokásosnál kevésbé lesz kiszámítható utazási szempontból, ezért a korábbiaknál is fontosabb, hogy csak utasbiztosítási védelem mellett utazzunk külföldre" –közölte Forrás Dávid. Hozzátette: ha bankkártyába épített utasbiztosítással indulnánk külföldre, akkor érdemes átolvasni, hogy milyen esetekben nyújt segítséget a szolgáltatás.
Erről ide kattintva érhető el részletes elemzés.

Ezen felül, az is fontos lehet, hogy mi történik, ha külföldön fertőződünk meg a vírussal. Erről részletes elemzés ide kattintva olvasható.

Utasbiztosítás belföldre?

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy az utazók mekkora része utazik majd utasbiztosítási védelemmel.

Ahogy a Bank360 korábbi elemzésében írta, 2020-ban gyakorlatilag összeomlott az utasbiztosítási piac, 60-70 százalékkal csökkent a biztosítók bevétele 2019-hez képest. Érdekesség ugyanakkor, hogy mintha felfutóban lennének a belföldi utazáshoz kötött utasbiztosítások.

A kutatás eredménye szerint ugyanis a csak belföldi kutatást terevezők közül 15 százalék tervez utasbiztosítást kötni, igaz, a külföldi nyaralás vagy külföldi nyaralást is tervezők között ez az arány 63 százalék.


 

Kommentek

h i r d e t é s