h i r d e t é s

A nyergesi katolikus pap betette egy gyerek kezét a forró kályhába!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A nyergesi katolikus pap betette egy gyerek kezét a forró kályhába!

2018. április 18. - 10:30

 

Apám lógott hittanról a harmincas évek közepén, majd a következő hittanórán a nyergesi katolikus pap kinyitotta az osztályban meleget adó szenes kályha ajtaját és erővel betette a tűzbe a kezét, és miközben apám ordított, azt üvöltötte, hogy Jézusnak is így fájt, hogy apám nem vett részt a hittan órán.

A nagymamám, aki 1905-ben született, a 60-as évek elején csak annyit mondott, hogy ha lenne isten, akkor ezt a sok gyalázatot, amit megért nem engedte volna meg, két világháború, holocaust (a testvére férje munkaszolgálatban aknamezőn végezte), Rákosi korszak, 56, megtorlások.

Egyszerű asszony volt négy elemivel és tudatos ateista, apám is az lett, csak a már említett okból.

Magam úgy jártam, mint József Atilla, istent keresve állandóan papokat találtam, akik megölték bennem a vallást, de hitem nem tudták elvenni.

Megkereszteltek, de itt véget is ért a katolikus történetem. Egyház tagadó, 8 éves koromban lettem Nyergesújfaluban, amikor egy körmenet végén a templomban, a sok öregasszony után meg kellett volna csókolni a fa Krisztus lábát, nem tettem meg és ezzel botrányt csináltam. A nagymamám kivitt majd borzasztóan elvert a templom oldalánál. Imádtam őt, ez volt az egyetlen eset amikor konfliktusunk volt, ő vakon hitt én meg mindig utáltam a nyálat!

Ma már tudom, hogy igazam volt, mert a biblia egyik alaptézise a bálványimádás tiltása. Szerintem az óta is csinálják!

Hamar megtanultam, hogy a „papok” nevezzük a párttitkárokat is annak, nem a hitben érdekeltek, hanem a hatalomban, és a saját jólétükben. Ez történt a Kádár rendszerben is, akár a papokkal, akár a párttitkárokkal, és ezt építi ma vissza Orbán, újra a papokkal és a saját párttitkáraival.

A legmegbízhatóbb légió a papság, ők a saját hatalmukért, bármikor, bármit hajlandóak megtenni, majd a történteket laza egyszerűséggel isten szájába adják.

A napokban láttam egy esti fórumot, ahol Veszprémi Püspök dr. Márfi Gyula szemrebbenés nélkül felemelt egy saria brossurát a migránsokkal kapcsolatban és azt mondta, hogy abban van leírva az erőszak. Ezzel mintha a hiszek egy istenben szintjére hozta volna le a keresztény hitet. A saria egy tudomány, amelynek sok – sok évszázados vallástudományi háttere van.

Brutál hazugságot terjesztenek, szervezetten a fennálló világi hatalom érdekében. A püspök úr a tőle megszokott módon terjeszt hazugságot, régebben az antiszemitizmust, mára áttért a „migráncsozásra”,és ha a püspök itt tart, akkor vajon mit vár el a papjaitól!

Gátlástalanul belekeveri a pápát ebbe a szemét migráns ügybe, amelynek során ellenőrizetlenül mentek át az országon százezrek, majd sutyiban befogadtunk több mint 1200 embert, bűnözőket meg pénzért!

Ezek után miért csodálkozunk, ha egy pap beír egy gyereknek, hiszen ő már úgy érzi, hogy a világi hatalom része!


 

h i r d e t é s