fbpx A pártelnök által kifogásolt jelöltet javasolt a PNL a bukaresti pénzügyminisztérium élére | CIVILHETES

h i r d e t é s

A pártelnök által kifogásolt jelöltet javasolt a PNL a bukaresti pénzügyminisztérium élére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A pártelnök által kifogásolt jelöltet javasolt a PNL a bukaresti pénzügyminisztérium élére

2021. augusztus 18. - 12:19

 

 Florin Citu román miniszterelnök javaslatára Dan Vilceanu közgazdászt, parlamenti képviselőt jelölte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a bukaresti pénzügyminisztérium élére: erről csaknem egyhangúlag döntött szerdán a párt Országos Politikai Bürója (BPN), az egyedüli ellenszavazat Ludovic Orban pártelnöktől származik.

Forrás: Impact In Gorj

Az ülés után Orban azt mondta: a BPN ülését szabályosan, de indokolatlanul rövid határidővel, kedd délután hívták össze a testület Citut támogató tagjai, megfosztva a szabadságon lévő vagy Bukaresttől távol tartózkodó társaikat a részvétel lehetőségétől. A pártelnök jelezte: fenntartásai vannak a jelölt személyével kapcsolatban is, nem volt lehetősége alkalmasságát mérlegelni, ezért ellene voksolt.
    Vilceanunak a pártelnök megkerülésével történt jelölését - akárcsak a korábbi pénzügyminiszter július 6-i leváltását - Citu erődemonstrációjaként értelmezte a bukaresti média. A PNL elnöki tisztségére pályázó, ilyenként Orban kihívójává vált kormányfő ezzel nemcsak egy hozzá közel álló tisztségviselőt juttat a korábban általa vezetett pénzügyi tárca élére, hanem azt is bebizonyította, hogy már megszerezte a jelenlegi pártvezetés többségének támogatását - vélekedtek.
    A BPN egyhangúlag - tehát Orban szavazatával is - jóváhagyta, hogy Florin Citu megpályázza a pártelnöki tisztséget. A miniszterelnök kevesebb mint öt éve tagja a PNL-nek, és az alapszabály szerint nem lenne joga indulni a szeptember 25-i tisztújító kongresszuson a pártelnöki választáson. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s