h i r d e t é s

A Quaestor károsultak az Alkotmánybíróságnál demonstrálnak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Quaestor károsultak az Alkotmánybíróságnál demonstrálnak

2016. október 25. - 09:55
0 komment

 

Az 596 napja tartó sorozatos jogsértések ellen tüntetnek 2016. október 27-én.

Forrás: 24.hu

A Quaestor Károsultak Közösségéhez tartozó személyek 2016. első felében, határidőn belül több beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz. Sajnálatos módon az AB  döntése a mai napig nem született meg. Bízunk abban, hogy az AB döntésére még a közeljövőben sor kerül.

A médiában közzétett titkos Quaestor listából egyértelműen kiderül, hogy több százan voltak azok, akik a bedőlés előtti utolsó nap 2015. március 9-én és a bedőlést követő napon március 10-én vették ki a megtakarításukat a Quaestorból 6,5 milliárd értékben.

Tovább bővül azoknak a listája, akikről kiderült, hogy épp egy nappal az összeomlás előtt vették ki a Quaestorból a megtakarításaikat.

A lista egy részét az N1 tette közzé, ekkor kiderült, hogy egy a Legfőbb Ügyészségen régebben dolgozó sofőr a bukás előtt 200 milliót vett ki, a HVG pedig kiderítette, hogy egy szegedi bíró és az anyja is épp időben lépett.

Bízunk abban, hogy a jelenleg is zajló Tarsoly per során ki fog derülni, hogy miért következezhetett be a valaha ebben az országban megtörtént legnagyobb csalás, amit Ibolya Tibor fővárosi főügyész a magyar kriminalisztika történet legnagyobb ügyének nevezett. 

2016. április 1-én a Kárrendzési Alaptól 12.000 károsult nullás kárrendezésről szóló értesítő levelet kapott. Tiltakozunk a kisemmizésünk ellen!

A Quaestor Zrt. – Quaestor Financial Hrurira Kft. több tízezer család életét tette tönkre. A szándékos félretájékoztatás következményeként „a keményen dolgozó kisemberek” tízezrei veszítették el életük megtakarítását. Nyugdíjasok az összekuporgatott kis pénzük valamint egyedülálló szülők a gyermekük részére apró lépésekkel összegyűjtött megtakarítását vették el.

A feljelentéseink ellenére, az ügyészség is csak az 50 millió feletti 232 károsultat emelte be név szerint a vádba, és csak 20 milliárd forint kár értékben. Ez súlyosan sérti több mint 30.000 károsult érdekét! Ezzel az eljárással 99%-unkat kizártak  abból a lehetőségből is, hogy a büntetőeljárás során érvényesítsük a kártérítési igényünket!

Ez teljesen elfogadhatatlan a károsultak 99%-a számára.

A nagy média hírverés ellenére a Quaestor károsultak nemcsak a teljes követelésüknél, hanem még a második kárrendezési törvény beterjesztésekor hangoztatott 57 milliárd Ft-nál is kevesebbhez jutnak hozzá.

Kérjük, ne tájékoztassák a közvéleményt félre azzal, hogy megtörtént, vagy éppen a jelen eljárásban megtörténik a Quaestor ügyfelek kártalanítása! Vannak olyan károsultak, akiknek a jelenlegi kárrendezés elfogadható, és a veszteségek bevállalhatók. Őket fizessék ki. Viszont legyen a tájékoztatás része az is, hogy 12 000 ügyfél nem kap semmit, és további ezrek olyan alacsony kárrendezést kapnának, hogy azt nem fogják tudni elfogadni!

Nem hagyjuk,  hogy törvénytelenül, a törvények kijátszásával, vagy éppen e célból törvényeket alkotva az alapvető jogainkat elvonják, törvényesen szerzett vagyonunkat ellopják! Nem hagyjuk kisemmizni és nyomorba dönteni  magunkat!

Továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a pénzünk visszaszerzéséért, az alkotmányos jogainkért, a törvény maradéktalan végrehajtásáért!

Ha a hazai  jogi környezet nem teszi lehetővé, hogy itthon elérjük a célunkat, akkor külföldön folytatjuk a harcot! De folytatjuk!

A végsőkig megküzdünk azért, hogy mielőbb hozzájusson a teljes károsulti közösségünk a pénzéhez. Ennek érdekében minden jogi lehetőséggel élni fogunk, beleértve a további perek ezreinek indítását.

- írják közleményükben.

A demonstráció helyszíne és időpontja: Alkotmánybíróság, Budapest I. kerület Donáti u. 35-45. 2016. október 27. (csütörtök) 11:00 óra


 

h i r d e t é s