h i r d e t é s

A Rolls-Royce motorokat gyárthat a legendás amerikai nehézbombázókhoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Rolls-Royce motorokat gyárthat a legendás amerikai nehézbombázókhoz

2021. szeptember 28. - 18:30

A brit cég dollármilliárdos üzletet kötött az amerikai légierővel.

A kép illusztráció! - Forrás: Rolls Royce plc/Facebook

A Rolls-Royce gyárthat motorokat az amerikai légierő B-52-es bombázórepülőinek. A brit vállalat ezzel egy potenciálisan 2,6 milliárd dolláros üzletet nyert el.

A brit Rolls-Royce bejelentette, hogy őt választották ki arra, hogy motorokat gyártson az amerikai légierő B-52-es Stratofortress bombázórepülőihez. A szerződés összesen akár 2,6 milliárd dolláros üzletet jelenthet a vállalat számára – írja a Reuters.

AZ F-130-AS MOTOROKAT A ROLLS-ROYCE INDIANAPOLISI ÜZEMÉBEN GYÁRTJÁK MAJD. AZ EREDETI, HATÉVES SZERZŐDÉSBEN FOGLALT MEGBÍZÁS 500 MILLIÓ DOLLÁRT TESZ KI, AMELY HOSSZABB TÁVON 2,6 MILLIÁRD DOLLÁRRA EMELKEDHET.

A hírre a Rolls-Royce részvényárfolyama 5 százalékot emelkedett, és 2020 júniusa óta nem látott szintre erősödött.

Az üzlet értelmében a Rolls-Royce lecseréli a nukleáris fegyverek szállítására is képes B-52-esek Pratt motorját, melyet az 1960-as évek óta használnak, és amelyeket 2030-ra terveznek kivonni.A REPÜLŐGÉPEKET GYÁRTÓ BOEING INTEGRÁLNI FOGJA AZ ÚJ MOTOROKAT A GYÁRTÁSI FOLYAMATBA, AZ ELSŐ TESZTEKRE PEDIG 2025-IG KERÜL MAJD SOR.

A Rolls-Royce közölte, hogy az F-130-as motorok jelentősen növelik majd az energiahatékonyságot, míg az amerikai fél közlése szerint a hatótávolság is megnő majd, a fenntartási költségek pedig csökkennek. (Origo)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s