h i r d e t é s

A Roszatom érdekeltséget szerzett az egyik legnagyobb orosz logisztikai vállalatcsoportban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Roszatom érdekeltséget szerzett az egyik legnagyobb orosz logisztikai vállalatcsoportban

2019. december 03. - 16:59

 

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern kisebbségi részesedést szerzett a Delo logisztikai vállalatcsoportban; az ehhez szükséges jogi folyamat a végéhez közeledik.

A kép illusztráció! - Forrás: delo-group.com

„A Delo holding a Roszatommal közösen végzi a jövőben a meglévő kapacitások fejlesztését és a logisztikai üzleti tevékenységet, beleértve a tranzit és multimodális szállítmányozást” – közölte Szergej Siskarjov, a Delo vállalatcsoport elnöke.

A Roszatom partnerével, a Delo csoporttal együtt kívánja fejleszteni a logisztikai üzletágat új szállítmányozási platformot hozva létre a nemzetközi kombinált (multimodális) tranzit árufuvarozás terén az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi útvonalon, ideértve az északi hajózási útvonal használatát is. 

A Roszatom a világ egyetlen atomjégtörő flottájának tulajdonosaként jogosult az északi hajózási útvonal infrastruktúrájának működtetésére. A Delo csoport hálózata, kompetenciái és szállítmányozási infrastruktúrája kulcsfontosságú a Roszatom előtt álló feladatok megoldásához.

A Delo csoport jelenleg hat konténerterminállal rendelkezik a Balti-tengeren, egy-egy terminálja a Fekete-Azovi-tengeren, illetve a Távol-Keleten található, amelyek a nemzetközi áruforgalomban kulcsfontosságú régióknak számítanak. A Maersk nemzetközi logisztikai vállalat közreműködésével egy új, Ázsiát Európával összekötő, konténeres nemzetközi szállítmányozási szolgáltatás indult a Global Ports csoport balti és távol-keleti kikötőinek bevonásával. A Global Ports csoportban tulajdonos az orosz Delo holding is.

A Roszatom és a Delo logisztikai eszközeinek bevonásával új, jeges-tengeri konténeres tranzit szállítmányozási útvonal nyílik, amely az atomjégtörőknek köszönhetően egész évben használható lesz. Ennek nyomán jelentősen javulhatnak a szállítmányozás feltételei, a Szuezi-csatorna mellett vonzó lehetőséget kínálva az Ázsia és Európa közötti szállítmányozás számára az északi hajózási útvonalon.

A Roszatom és a Delo közös projektjében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a nemzetközi környezetvédelmi előírások betartására. 


 

h i r d e t é s