fbpx A saját törvényüket nem tartják be: Nem fizet a kormány a fővárosi tömegközlekedésért | CIVILHETES

h i r d e t é s

A saját törvényüket nem tartják be: Nem fizet a kormány a fővárosi tömegközlekedésért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A saját törvényüket nem tartják be: Nem fizet a kormány a fővárosi tömegközlekedésért

2021. augusztus 16. - 10:51

 

A 12 milliárdos célzott támogatás benne van a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben is, a kabinet tehát azzal, hogy nem fizet, nem hajtja végre az Országgyűlés által elfogadott törvényt.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Orbán-kormány nem csupán elvonásokkal és újabb adókkal sújtja az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzatot, de még a közösségi közlekedés kötelező ellátására biztosított normatívát sem fizeti ki. Erre korábban nem volt példa, természetesen a kormánypártok által támogatott Tarlós István idejében is rendre megkapták a pénzt.

– A 12 milliárdos célzott támogatás benne van a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben is, a kormány tehát azzal, hogy nem fizet, nem hajtja végre az Országgyűlés által elfogadott törvényt. Így a fővárosi önkormányzat kénytelen megelőlegezni ezt az összeget, miközben a járvány miatt a saját, illetve a cégeinek a bevételei is csökkentek

– nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. S ez még a jobbik eset, a városvezetésben ugyanis már felrémlett az a gondolat is, hogy ezt a pénzt is megspórolná rajtuk a Fidesz-kormány. Egyelőre ugyanis a normatíva kifizetéséhez szükséges támogatási szerződés tervezetét sem küldték meg az önkormányzatnak, márpedig ebben kellene megjelölni a fizetés ütemezését is. Kiss Ambrus több levelet is írt az ügyben a felelős Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM), de válaszra sem méltatták.

A Népszava megkérdezte az ITM-t és a Pénzügyminisztériumot is, de nem kaptak választ egyik tárcától sem.


 

Kommentek

h i r d e t é s