h i r d e t é s

A Sargentini-jelentést lehazugozó kampányt indított a kormány, a Momentum tájékoztató szórólapokkal válaszolt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Sargentini-jelentést lehazugozó kampányt indított a kormány, a Momentum tájékoztató szórólapokkal válaszolt

2018. szeptember 19. - 12:47

 

A szokásos, háborús hangvételű videós és rádiós szpotokra a jelentést elmagyarázó röplapok érkeztek válaszul. - írja az mfor.hu.

Forrás: Facebook

 
6.000 millió forint – ízlelgesse, hiszen Ön fizeti a kormány plakátkampányát. 6 milliárd, vagy 6.000 millió, esetleg 6.000.000.000, mindegy hogy írjuk le. Ennyit szán a kormány 3 év alatt a járóbeteg ellátás fejlesztésére, szintén ennyit 2 év alatt munkahely teremtésre, és ennyit kóstál a plakátkampány is, aminek a célja, hogy bevésse az agyakba, Orbán a legnagyobb király! - jegyzi meg  a varosikurir.hu.

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament

- írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lap értesülése szerint tájékoztató akcióval is reagál az Európai Parlament által múlt héten elfogadott Sargentini-jelentésre a kormány. Televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

A tévészpot a Facebookon kedden debütált, és a szokásos, háborús hangvételt hozza, főszerepben az utolsó akcióhősként pozicionált Orbán Viktorral:

A Magyar Idők emlékeztet arra, hogy a tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon, a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

A magyar Országgyűlés pedig határozatban utasíthatja vissza a Sargentini-jelentésben foglaltakat, az EP-szavazást és a zsarolást a határvédelem nemzeti hatáskörének elvételével, miután Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője erre vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Mindeközben a Momentum ellenkampányt indított Budapesten, ők szórólapokat osztogatnak, melyben elmagyarázzák a Sargentini-jelentést. 

Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat

- áll a papíron, majd kifejtik azt a 12 pontot, melyben Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek:

 • a választási rendszer a Fidesz érdekei szerinti átalakítása
 • az alkotmány folyamatos módosítgatása
 • az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása
 • a korrupció
 • a tömeges megfigyelés lehetőségének kialakítása
 • a sajtószabadság korlátozása
 • az egyetemi autonómia korlátozása
 • a vallásszabadság korlátozása
 • az egyesülési szabadság korlátozása
 • a hátrányos megkülönböztetések, melyeket a kormány család- és menekültpolitikája eredményez
 • és hogy a kormány nem lép fel a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés ellen.

mfor.hu


 

h i r d e t é s