h i r d e t é s

A Szent Grál Lengyelországban rejtőzhet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Szent Grál Lengyelországban rejtőzhet?

2020. szeptember 17. - 07:52

 

Templomos Lovagok a Szent Grál őrzői, a középkor vándorai voltak. Nekik is szükségük volt egy helyre, ahol letelepedhetnek, kastélyokat, katedrálisokat építhetnek.

Forrás: Kaplica Chwarszczany / Facebook

Az egyik ilyen terület a nyugat-pomerániai Chwarszczany, Myślibórz és Rurka falvak voltak, amelyet a hagyomány szerint templomos lovagok alapítottak. A helyiek szerint a Szent Grál, a kupa, amelyből Jézus az Utolsó Vacsorán ivott, és amelyben később, halálakor felfogták a vérét, mind a mai napig ott rejtőzik valahol – számolt be a CNN.

Chwarszczany falu temploma szigorúan a templomos szabályok szerint épült. Przemysław Kołosowski lengyel archeológus elmondta: a falu hálás terep, egyre több új felfedezést tesznek a régészek. A föld alatt látó radarral számtalan erődítmény és járat nyomaira leltek.


Forrás: Kaplica Chwarszczany / Facebook

"Tudunk olyan híresztelésekről, hogy egy kút volt itt, ami egy titkos alagút bejárata volt. Ezt még régészeti módszerekkel ki kell vizsgálni" – mondta Kołosowski.

A Templomos Lovagrend hosszú ideig hálás témája volt a régészeknek. A rendet a 12. században alapították Jeruzsálemben, kezdetben fő feladata volt a szentföldi zarándokok védelme. Később a rend Európa-szerte legendás hatalomra tett szert. Azt beszélték, a feladatuk a Frigyláda és a Szent Grál felkutatása is.

A szóban forgó lengyel területre a 12–13. században érkeztek a keresztes lovagok. A helyi földesurak hívták őket, hogy telepedjenek le a területen. A régi feljegyzések szerint Myślibórz várában a lovagok valamilyen különösen becses tárgyat őriztek.

Marek Karolczak helyi történész beszélt a föld alatti járatról a domonkos rendi templom alatt, amit a templomosok építettek. Amikor a 14. században elköltöztek a várból, a lovagok valamilyen fából készült dobozt süllyesztettek el saját magukkal együtt a tóba az éj leple alatt.

A tó Świątk falva mellett volt. A doboz és a benne lévő kincs a kincsvadászok kezére került vagy még mindig a mocsár mélyén rejtőzik. (index.hu)


 

h i r d e t é s