h i r d e t é s

A szerb elnök azt állítja, hogy merényletet terveztek ellene

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A szerb elnök azt állítja, hogy merényletet terveztek ellene

2022. január 23. - 14:40

 

Egy europolos értesülésre hivatkozik és arról beszél Aleksandar Vucic, hogy drogkartellek érdekei állhatnak a háttérben.

Aleksandar Vucic szeb államfő - Forrás: vasarnap.hu

Nemzetközi bűnözői csoport tagjai terveztek merényletet Aleksandar Vučić szerb elnök ellen, amit februárban hajtottak volna végre – ezt állítja a szerb B92 szerint Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

Brnabić egy tévéműsorban beszélt arról, hogy a tervezett merényletről január 14-én sürgős jelzéssel, az Europolon keresztül kapott írásos értesítést. Aleksandar Vučić egy másik tévéműsorban reagált szombat esete a hírre: "Egy európai állam továbbított számunkra meglehetősen részletgazdag operatív értesüléseket a tervezett merényletről, amiért hálás vagyok. Szerbia egyike a legbiztonságosabb országoknak, az utolsó ”maffiagyilkosság„ másfél éve történt, én magam pedig nem vagyok hajlamos pánikba esni, ezt csak azok a politikusok teszik, akik nem tudnak mást felkínálni; az állítólagos gyilkossági kísérletekről szóló történetekhez azok folyamodnak, akiknek nincs semmi más mondanivalójuk" – idézi a szerb elnököt a Szabad Magyar Szó. Vučić szerint hét, különböző állampolgárságú ember neve szerepel ellene állítólag merényletet szervezők listáján és azt állítja, hogy ő maga nem hallott ezekről az emberekről és nem is találkozott velük soha.

A merénylet indítékáról a szerb miniszterelnök és a szerb államfő is azt mondja, hogy drogkartellek érdekei állhatnak a háttérben. Brnabić nyilatkozata szerint a merényletet tervező bűnözői csoportosulásnak EU-s és más országbéli tagjai is vannak és az europolos értesülés szerint Kavac-klán fejének tartott, Radoje Zvicer lehet a főszervező. Zvicer ellen a szerb hatóságok elfogatóparancsot adtak ki, de Brnabić kételkedik abban, hogy valóban ő áll a nemzetközi bűnözői csoport élén, de hogy kik állhatnak fölötte, azt majd a nyomozás fogja kideríteni szerinte. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s