h i r d e t é s

A szerb határőrség elfogta a Magyarországra betörni szándékozó migránsok egy részét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A szerb határőrség elfogta a Magyarországra betörni szándékozó migránsok egy részét

2020. január 28. - 16:36

 

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség.

Forrás: IndexVideo

Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek.

Az illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30 perckor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.

A helyszínen tartózkodó rendőrök az első betörési kísérletet sikeresen megakadályozták, egy főt elfogtak. A következő kísérletnél egy mintegy hatvan-hetven fős csoport kísérelt meg bejutni, a határátkelő épületének védelmét ellátó három biztonsági őr egyike felszólítás után három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ekkor a csoport megtorpant, nagy része visszafutott Szerbiába, közben a rendőrök a helyszínre érkeztek - ismertette.

Papp Károly elmondta, néhány migráns magyar területen maradt, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a terület, a lezárás még tart.

2015-ben ugyanitt, a röszkei közúti átkelőnél történt egy hasonló erőszakos áttörési kísérlet, akkor migránsok százai próbáltak meg áttörni a rendőrkordonon, hogy Magyarországra jussanak.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a szerb-magyar államhatár komoly nyomás alatt áll, januárban eddig 3400-an kíséreltek meg Magyarországra bejutni. (MTI)


 

h i r d e t é s