h i r d e t é s

A tuskirály a puccsként tálalt leváltásáról nyilatkozott az ATV-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A tuskirály a puccsként tálalt leváltásáról nyilatkozott az ATV-ben

2015. február 13. - 15:08
0 komment

 

Az ATV Egyenes beszéd című csütörtök esti műsorában a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöki posztjáról január 30-án leváltott Hegedüs Csaba a sajtófőnöke által puccsnak mondott közgyűlésről nyilatkozott.

„Hogy nem lett Hegedüs Csaba a birkózók elnöke?”

– vezette fel csütörtök este a 23 év elnökség után a sportági szövetség tisztújító közgyűlésen leváltott sportvezetővel készített interjúját Kálmán Olga .

Mint a VS.hu az elsők között tudósított róla, január 30-án 70-55 arányban Németh Szilárdot választották meg az egyesületek az MBSZ elnökének.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Tuskirály, a leváltása után a szövetségből felmondással távozó Szekeres István által puccsnak aposztrofált választásról beszélt.

„Az utolsó nap sok telefon és tájékoztatás jött arról, hogy bekérték a voksokat”

– mondta az 1972-es müncheni olimpián aranyérmet nyert Hegedüs Csaba, aki azt is megemlítette, hogy „voltak ismeretlen arcok a teremben”, vagyis a közgyűlésnek helyet adó Sportok Háza konferencia termében.

„Bárdosi Sándor, olimpiai ezüstérmes azt állította, hogy találkozott olyannal, aki helyette akart szavazni”

– folytatta az ex-elnök, aki magát felülemelkedett” embernek tartva, azt is kijelentette: „tudomásul kell venni azt a tendenciát, hogy komoly hatalommal rendelkező emberek úgy gondolják, hogy jobban tudják csinálni”.

Mint mondta, a lényeg, hogy a szeptemberi kvalifikációs világbajnokságra a birkózó válogatottak nyugodt körülmények között tudjanak készülni.

(A riói olimpiáig változatlan szakvezetést az új elnök korábban már szavatolta.)

„A közgyűlés még folyt, több barátommal az irodámban elemeztük a helyzetet, megjelent három-négy ügyvéd, hogy távozzunk. Én elmondtam, hogy igazán nem is értem, és valószínűleg nem is tudják, hogy kivel beszélnek. (...) El kellett volna hagyni az irodámat, ha nem figyelmeztettem volna őket, hogy én is ügyvéd voltam. (...) Aztán távozóban figyelmeztettek, hogy az ajtóban vár néhány bodyguard, magamra néztem, hogy az nem biztos, hogy elég lesz, majd a mellettem lévő fotelben ülő Növényi Norbira, és elmosolyodtam...”

– zárta a vele készített interjút Hegedüs Csaba csütörtök este.

 

vs.hu


 

h i r d e t é s