h i r d e t é s

A Viking kapitánya áprilisban Hollandiában is hajóbalesetet okozott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Viking kapitánya áprilisban Hollandiában is hajóbalesetet okozott

2019. június 05. - 06:56

 

Alig két hónapja, április elsején ütközött neki egy olajszállító tankernek.

Forrás: hajozas.hu / Fotó © Boaz Timmermans

A dél-koreai turistákat szállító Hableány sétahajó fedélzetén 35 emberrel a 135 méteres Viking szállodahajóval ütközött múlt héten szerda este. A Hableány az ütközés következtében elsüllyedt a Margit hídnál.

A Viking szállodahajó egy svájci cégé, amelynek 142 hajója van világszerte, és amelynek egy másik hajója a Viking Idun kevesebb mint két hónapja, április elsején ütközött neki egy olajszállító tankernek, miközben Antwerpenből Gentbe hajózott. A fedélzeten akkor 171 utas volt, a balesetről a TheSun is beszámolt.

A HAJOZAS.HU-nak egy névtelenséget kérő Viking szállodahajón dolgozó kapitány elmondta, hogy tudomása szerint ugyanaz a kapitány vezette a balesetet okozó Viking Idun nevű szállodahajót amikor az nekiment a tankerhajónak, mint aki a budapesti balesetnél is szolgálatban volt.

Azt is megtudtuk, hogy amikor a terneuzeni zsilipbe kanyarodott a Viking Idun többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és egyenesen neki kanyarodott, ezzel veszélybe sodorva a fedélzeten utazó 171 utasát! A kapitány elmondta azt is, hogy a hajóknál nem ritka a meghibásodás, hiába újak.

Két hónapon belül két balesetet okoztak a Viking Cruises szállodahajói.

 

A budapesti balesetnél sem kommunikált a Viking kapitánya

Kísérletet sem tettek a kapcsolatfelvételre, sőt a Viking Sigyn hangjelzést sem adott, amivel figyelmeztethette volna a környezetében hajózókat.

Nem figyelmeztette a szállodahajó ukrán kapitánya rádión a Hableányt, hogy előzni kezd, ezt mondta a Tényeknek Tolnay Zoltán egy másik hajó kapitány aki akkor a közelben hajózott.


 

h i r d e t é s