h i r d e t é s


A világvége főleg nem hoz javulást időjárásunkban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A világvége főleg nem hoz javulást időjárásunkban

2017. szeptember 22. - 06:24

 

Pénteken fokozatosan elhagyja térségünket a kettősfront, átmenetileg megszűnik a csapadék. Az újabb eső majd szombaton napközben érkezik. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: esotanc.hu

Az aktuálisan szeptember 23-ra „jósolt” világvége tehát mondhatni nem tartogat kifejezetten jó időt.

Délelőtt észak felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de sokfelé mindig erősen felhős lesz az ég. Helyenként gyenge eső előfordulhat, de fokozatosan tovább csökken a csapadékhajlam. 

Délután a változóan felhős időben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék a legtöbb helyen nem valószínű, de elvétve egy-egy zápor kialakulhat. Élénk lökések kísérik az északnyugati szelet, estére mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Ha nem lesz vége a világnak, ilyen idő várható a hétvégére

Szombaton kelet, északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton lehet eleinte több a napsütés. A Dunától keletre egyre többfelé elered az eső, zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, csak délután kezd vékonyodni a felhőtakaró. Sokfelé kell ismétlődő esőre számítani, estére szűnik meg a csapadék. Az északkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben elhagyja térségünket a kettősfront, de még szerte az országban egész nap intenzíven jelentkezhetnek az ehhez köthető panaszok. - írja a meteoklinika.hu.

Az esetleges tünetei a reggeli órákban is erősnek ígérkezhetnek. Amennyiben az érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájás, migrén léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát. A panaszok ellen jó megoldás lehet a nap első felében elfogyasztott, egy-két csészényi zöld tea – erre nagy valószínűséggel a következő pár napban is szüksége lehet. Napközben fogyasszon sok folyadékot, tiszta víz vagy borsmenta tea formájában, de akár a halánték körkörös masszírozása is segíthet a tünetek mérséklésében. Étkezés során válasszon inkább sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. Növelje meg a C-vitamin bevitelt is, ezen kívül pedig tojást és brokkolit, valamint halat is ajánlott a szokásosnál többet enni.

A szívbetegeket és az időseket éri a legnagyobb igénybevétel, ők lehetőség szerint próbáljanak minél több időt pihenéssel tölteni!

Délután javulás kezdődik. Mivel egyre többfelé kisüt a nap, a hangulata és a közérzete is jó irányba változik, az erős szél azonban igencsak zavaró lehet. Jó hír viszont, hogy a csapadék kimosta a pollenszemeket, a parlagfű sem okoz most intenzív tüneteket az allergiásoknál.

A közlekedés során eleinte sokfelé, délután csak néhol találkozhat vizes, nedves útszakaszokkal, amik területén megnövekszik a féktávolság.  A változó felhőzet miatt célszerű napszemüveget magával vinnie az esetlegesen vakító napsütés ellen. Az egyeseknél fellépő koncentrálási problémák hatására is kissé növekszik a balesetveszély, javasolt a nagyobb követési távolság használata, illetve vezessen a megszokottnál lassabban.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;