h i r d e t é s

Akár a pápáig mennek a tiltakozó szülők a győri püspök döntése miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akár a pápáig mennek a tiltakozó szülők a győri püspök döntése miatt

2019. július 07. - 06:52

 

Kirúgták az igazgatót, felháborodtak a szülők és a diákok. 

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke - Fotó: MTI/Veres Nándor

20 éves pedagógusi és 5 éves igazgatói munkája után, a tanév befejeztével elküldte a megyéspüspök a győri Apor Vilmos katolikus iskola vezetőjét. A szülők és a tanulók aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen. Már több mint ezren csatlakoztak hozzájuk.

Kiss Zoltán menesztésének hírére a szülők és a diákok is felháborodtak és tiltakozásba kezdtek. Azt is sérelmezik, hogy az igazgatót olyan méltatlan körülmények között bocsátották el, hogy még a tanítványaitól sem tudott elbúcsúzni.

„Ezt a törékeny, hitét mélyen megélő közösséget érte támadás olyan helyről, ahonnan inkább támogatást remél. A szülők feje felett, diktatórikus, katolikus hitünkhöz nem méltó módszerekkel hozott döntést akarnak végigverni az iskolánkon, gyermekeink második otthonán, második családjukon. Ezt nem fogjuk engedni”

– vette észre az Index a Szemlélek blogon a háborgó szülők levelét arról, hogy Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a nyár közepén nem hosszabbított szerződést Kiss Zoltánnal, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatójával. A döntés időzítésen túl felháborodást keltett az s, hogy Kiss Zoltán köztiszteletben álló pedagógus, tanárból lett igazgató-helyettes, aztán igazgató, akinek az irányítása alatt az iskola Győr-Moson -Sopron megye harmadik legjobb oktatási intézményévé vált. Ezért is keltett értetlenséget, hogy augusztus 1-jén lejáró ötéves szerződését a püspökség fenntartóként nem hosszabbítja meg. Kiss Zoltánnak még hat éve, vagyis még egy vezetői ciklusa lenne hátra, amíg nyugdíjba vonul. Úgy tudni, utóda a Csornán működő Széchenyi Általános Iskola jelenlegi igazgatója lesz, de az ő tapasztalatát a szülők nem tartják elégségesnek. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s