h i r d e t é s

Ákos Demjén Rózsival szólt be a magyar vezérsajtónak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ákos Demjén Rózsival szólt be a magyar vezérsajtónak

2016. április 26. - 14:07
1 komment

 

Rózsi még korábban, a Blikk interjújában állt ki Ákos mellett. Most együtt éneklik a Helyreigazítás című dalt.

Demjén és Ákos a stúdióban / Fotó: Juhász Viktor via Blikk.hu

Négy éve együtt kaptak Kossuth-díjat, most közösen vágnak vissza a véleménysajtónak. Kovács Ákos (48) és Demjén Ferenc (69) rendhagyó duettel reagált a „Telekom-princípium”-botrány médiás gúnyolódására.

– Cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével – fogalmazott a Telekom december 16-i közleménye, amelyben nyilvánosan bontottak szponzori szerződést Ákossal. Az énekes az Echo TV interjújában megismételte korábbi álláspontját a női princípiumról,szerinte a nő dolga, hogy valakihez tartozzon, és gyereket szüljön. Ezek után bizonyos médiumok gúnyos stílusban írtak Ákosról, sőt, a helyreigazításra kötelezett Index tovább élcelődött, például azzal, hogy „Ákos a Fidesz udvari kobzosa, de nem kedvenc.”

Ákos március elején lezárta vitáját a Telekommal, és 50 millió forintot adományozott a gyermekmentő Böjte Csaba (57) ferences rendi szerzetes alapítványának, majd előállt a Helyreigazítás című dallal.

– Reménykedünk, hogy a cím magáért beszél – vázolta Ákos a Class FM műsorában, és kifejtette, vétlennek érzi magát. – Ugyanaz az ember vagyok, aki voltam. Az, hogy igyekeztek másmilyennek lefesteni, az nem az én bűnöm. Nem tehetek róla! – magyázta, és hozzátette, a Helyreigazítás című dal összefoglalja azokat a tanulságokat, amelyeket levont.

– A könnyűnek is mondott műfaj képviselő közül Demjén első és egyetlenként állt ki mellettem a tavalyi év végén, és ez nagyon jól esett nekem. Akkor telefonon is beszéltünk. Több fogadalmat is tettem ennek kapcsán. Az egyik az volt, hogyha ezt sikerül frappánsan egy dalban megfogalmazni, akkor meg fogom kérni, hogy énekeljen a számban, majd egy olyan középrészt írtam a dalhoz, amelyben utalás is van a munkásságára. Úgy kezdődik, hogy „Ha egyszer felkel majd a nap” – vázolta Ákos, aki pont ezt, a Várj, míg felkel majd a nap című V’Moto-Rock-slágert énekelte a Magyar Dal Napján.

A Helyreigazítás című duett az Ugyanúgy címmel megjelent kisnagylemezen látott napvilágot.

(blikk.hu)


 

h i r d e t é s