h i r d e t é s

"Alávaló a Fidesz-kormány, ha nem az embereket segíti, hanem a Vodafone-ra és az olasz focira költ milliárdokat"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Alávaló a Fidesz-kormány, ha nem az embereket segíti, hanem a Vodafone-ra és az olasz focira költ milliárdokat"

2022. szeptember 27. - 06:56

Az MSZP az MTI Országos Sajtószolgálaton keresztül hétfő délután kiadott közleménye szerint alávaló és embertelen, hogy a mostani megélhetési válságban a Fidesz-kormány nem a brutális rezsiszámlákkal küzdő embereket segíti. 

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Mint írják, néhány hete tudjuk, hogy a veszteséges Vodafone megvásárlására akarnak költeni 350 milliárd forintot, most pedig sajtóhírek szerint 3,2 milliárdot fizetnének ki arra, hogy Felcsúton, „Orbán Viktor háza végében” rendezzék meg az Olasz Szuperkupa döntőjét.

Az MSZP őszintén reméli, „hogy ez csak vicc, mert valóságnak nagyon durva lenne”.

Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktort senki sem hatalmazta fel, hogy úgy bánjon a magyar emberek által befizetett adóval, mintha az az övé lenne. A mindenkori magyar miniszterelnök feladata az, hogy a közpénzeket a köz érdekében használja fel.

Szerintük a Fidesz által elszórt milliárdokat a bajba került emberekre kellene költeni. Segíteni kell azokat, akik nem tudják kifizetni a rezsiszámláikat, ezért nyújtotta be az MSZP a RezsiSTOP csomagját. Otthonszigetelési programot kell indítani, a paksi áramot 12 forintért kellene adni, a lakossági energiahordozók ÁFA-kulcsát pedig csökkenteni kell 5 százalékra, hogy csökkenjenek a rezsiköltségek. Az ország pénzéből a magyar embereket kell segíteni! – szögezik le.

„Az MSZP, az igazi baloldal pártja követeli, hogy a Fidesz-kormány szüntesse meg a sokmilliárdos pazarlásokat! Ha Orbánék valóban tettek ajánlatot az Olasz Szuperkupa rendezésére, akkor azt vonják vissza, ha pedig nem igaz a hír, cáfolják meg!” – zárul a közlemény. (OS)

Címkék: 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky