h i r d e t é s

Árnyékolásra válaszd az egyszerűen telepíthető napvitorlát!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Árnyékolásra válaszd az egyszerűen telepíthető napvitorlát!

2024. június 21. - 09:22

Az utóbbi években valamennyi árnyékolótípus közül a napvitorlák végeztek a virtuális dobogó legfelső fokán, ugyanis számtalan előnyt kínálnak, azonban sokakat elbizonytalanít a telepítés feltételezett nehézsége. 

Forrás: napvitorlawebshop.hu

Ebben a cikkben bemutatjuk a légies vitorlák telepítésének és felszerelésének egyszerű lépéseit azzal a szándékkal, hogy meggyőzzünk a szerkezet alkalmasságáról és nagyszerűségéről. Ha úgy érzed, nehézséget okozna számodra, és visszatart a napvitorla alkalmazásától a szerelés feltételezett bonyolultsága, itt az ideje, hogy leszámoljunk a tévhittel, és bemutassuk a napvitorla rögzítés menetét!

Miért válaszd a napvitorlát?

Bár télen vágyunk rá, a nyári forróságban rendkívül zavaró tud lenni a napsütés, és megfelelő árnyékolás hiányában megkeseríti a kint tartózkodást. Hiszen kinek van kedve izzadva elfogyasztani egy ebédet, vagy hunyorogva, kényelmetlenül olvasgatni, a gyereket kiküldeni a homokozóba játszani?

A különböző szerkezetek közötti választást megkönnyíti, ha tisztában vagyunk az egyes típusok előnyeivel és hátrányaival, valamint a saját igényeinkkel és elvárásainkkal. Ha fontos számodra a kedvező ár, a hatékony árnyékoló képesség, a kis helyigény, a könnyű telepíthetőség és az esztétika, a napvitorlák ideális megoldást jelenthetnek számodra.

Nagy előnyük még, hogy nemcsak erkélyek és teraszok árnyékolására használhatóak, hanem nagy területek, medencék és medencepartok, játszóterek, gépkocsibeállók, de akár házfalak, nyílászárók nap elleni védelmére is.

Szakember segítsége nélkül is menni fog!

Számos olyan megoldást választhatunk, amely nemcsak jóval drágább, de amelynek a telepítése sokkal nehezebb, és szakember segítségét igényli. Ez pedig újabb tetemes költséget jelenthet. Egy napvitorla felszerelése elsőre bonyolultnak tűnhet, azonban a működés megértése után könnyen kivitelezhető.

Egy napvitorla bárhol kifeszíthető, ahol az alakjától függően 3 vagy 4 fix pont rendelkezésre áll. Ezek lehetnek falba rögzített kampók, fa- vagy fémoszlopok, korlátok, kerítések, de akár egy fa is. Ha követed a használati utasításban leírtakat vagy a videós útmutatókat, és annak megfelelően csinálod, nem bonyolult a telepítése.

Első lépésben meg kell határozni a napvitorla helyét, és kijelölni a sarok- és a rögzítési pontokat, majd stabilan rögzíteni a kampókat, oszlopokat, hogy feszítésnél a helyükön maradjanak. Amennyiben nem megfelelő távolságra kerülnek a fix pontok, a vitorla nem feszíthető meg tökéletesen, ami nemcsak annak lebegését okozza, de előbb-utóbb a tönkremenetelét is.

A telepítést követően már gyerekjáték lesz leereszteni, illetve kifeszíteni, ugyanis a kioldás a sarkoknál egy mozdulattal megoldható.

Hogyan van előkészítve a napvitorla a rögzítéshez?

A minőségi napvitorlák a sarkoknál inox rögzítőgyűrűkkel vannak ellátva, ezek segítik a rögzítést, kifeszítést. Hajókötéllel, illetve szükség esetén huzalfeszítővel és karabinerekkel, valamint talpas rögzítőelemekkel fixálhatók.