h i r d e t é s

Átadták Győrben a likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont közötti beruházást

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Átadták Győrben a likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont közötti beruházást

2019. október 08. - 13:59

A beruházásnak köszönhetően a város ezen részén munkába járók kényelmesebben, kiszámíthatóan, torlódások nélkül érik el munkahelyüket és az otthonaikat, valamint gyorsabb lesz az eljutás az Audi gyárhoz és a környező vállalatokhoz, illetve a Likócsi városrészbe.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Radnóti Ákos, Győr MJV alpolgármestere, Simon Róbert Balázs a térség országgyűlési képviselője, Kara Ákos, Győr-Moson Sopron megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője és Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda vezetője.

A beruházás részeként az 1. sz. főúton a meglévő 2×1 sávról 750 m hosszon 2×2 sávra történő útfejlesztés valósult meg. A 122-es km szelvény környezetében mintegy 250 m hosszon 2+1 sávos kialakítás készült el. Győr felől a kibővített 1. sz. főútról egy új, direkt ágon az Iparcsatorna feletti felüljárón keresztül lehet megközelíteni a Dohány utcát. Az 1. sz. főúton a meglévő felüljáró elbontásra került és helyére 2×2 sávos új felüljáró épült a Tóth László utcánál. Az 1. sz. főúton a Likócsi körforgalom után a Győr felé vezető oldalon 200 m hosszon meghosszabbították a gyorsítósávot. A szakaszon az Iparcsatorna és a Réptéri út felett levő két felüljárót felújították. Egy új körforgalom épült a Dohány utca – Reptéri út kereszteződésében az 1. sz. főúti új lehajtó direkt ág fogadására. A Reptéri útról egy új felhajtó ág vezet fel az 1. sz. főútra a város irányába.

Radnóti Ákos, Győr MJV alpolgármestere azt mondta: Győr számára egy régóta várt beruházás ért ma véget, hiszen a városnak az Ipari park és az Audi gyors megközelíthetősége nagyon fontos. Az önkormányzat az utóbbi évben saját forrásból is jelentős összeget fordított a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére. Szinte minden városrészben történtek útfelújítások, mintegy 2 milliárd forint értékben.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: Ez a beruházás az utóbbi évek legnagyobb közúti beruházása Győrben. A kivitelés nettó 2,1 milliárd forint hazai forrásból valósult meg. Ehhez komplex módon kapcsolódnak a város útfelújításai a Pesti úton és a Reptéri úton.

Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője azt mondta: Ez a fejlesztés nem csak Győrnek, hanem a térségnek is jelentős. Győr környékén az utóbbi években tudatos útfejlesztési program valósult meg. Befejeződött többek között a M85 Csorna elkerülő II. üteme, az M1 autópálya és a 83. sz. főút csomópontjának átépítése, és a Győr keleti elkerülő III. üteme.

Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda vezetője a NIF Zrt. Győr környékét érintő, kivitelezés alatt lévő projektjeit ismertette: Jövőre befejezzük az M15M1 autópálya- Rajka országhatár közötti szakaszát. Elkészülnek az M86 gyorsforgalmi út Szombathely-Csorna szakaszán épülő Rábaköz és Vámoscsalád pihenőhelyek is. Megy a munka három osztrák határmenti projektünknél. A tervezések közül az egyik legfontosabb az M1 2×3 sávra bővítése.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.