h i r d e t é s

Átláthatósági megbízott kezdi meg munkáját Újbudán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átláthatósági megbízott kezdi meg munkáját Újbudán

2020. június 03. - 14:55

 

László Imre Újbuda polgármestere átláthatósági megbízottnak nevezte ki Dr. Nagy Zoltánt, a Gazdasági Versenyhivatal korábbi elnökét.

Dr. Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal korábbi elnöke - Forrás: valaszonline.hu

Újbuda ezzel nagy lépést tett a teljes transzparencia irányába: Dr. Nagy Zoltán munkáját június 1-jén kezdte el, szerződése határozott időre 2021. november 30-ig szól. Feladatai közé tartozik egy komplex átláthatósági terv készítése és ütemezése, valamint azon területek feltérképezése, amelyek még nyitottabb és átláthatóbb működést igényelnek.

László Imre, Újbuda polgármestere az aláírást követő beszédében emlékeztetett rá, hogy a XI. kerületet koalícióban irányító pártok már az első pillanatban világossá tették: átlátható, tisztességes, mindenki számára elfogadható munkát kívánnak végezni. A GVH korábbi vezetőjének személye garancia a terveink megvalósítására - fogalmazott a polgármester.

Dr. Nagy Zoltán az aláírást követően a készülő átláthatósági program visszatartó erejét nevezte a legfontosabbnak. Mint fogalmazott: "ez az az önkormányzat, amelyhez a nevemet is merem adni. Ha ez sikeres lesz, az példát mutathat más önkormányzatoknak is, így pedig esély van arra, hogy a döntések valóban a közjót szolgálják."

Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az átláthatóság arról is szól, miként lehet a kerületiek mindennapjait érintő információkat könnyen megérthetővé tenni, legyen szó az önkormányzat költségvetéséről, az óvodai jelentkezésekről, vagy egy építési szabályzat módosításáról.


 

h i r d e t é s