fbpx Átölelt egy imámot a Barcelonában halálra gázolt kisfiú apja | CIVILHETES

h i r d e t é s

Átölelt egy imámot a Barcelonában halálra gázolt kisfiú apja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átölelt egy imámot a Barcelonában halálra gázolt kisfiú apja

2017. augusztus 27. - 07:25

 

Szívszorító gesztussal kért békét Spanyolország keresztény és muszlim polgárainak Xavier Martinez, a barcelonai terror legfiatalabb áldozatának apja. - írja a Magyar Nemzet

Martinez és Salym is sírni kezdett, miután a béke jeleként megölelték egymást - Fotó: BBC

A hároméves kisfiát, Xavit elveszítő apa pénteken, Rubí városában megölelt egy muszlim imámot, Driss Salymot. A találkozás mindkettejüket megindította – derül ki a brit BBCrövid felvételéből.

Xavier Martinez ezután rövid beszédet mondott az egybegyűltek előtt: az El Periodico helyi lap beszámolója szerint kifejtette, hogy nem szeretné, ha fia halála hiába történt volna, és megköszönte a sérülteket segítő mentőszolgálatok munkáját.

– Boldog vagyok, hogy a Ramblán (Barcelona legnépszerűbb sugárútja, a furgonos merényletek egyik helyszíne) ismét zajlik az élet. Itt nincs helye félelemnek, és a muszlimoknak sem kellene félniük. Úgy éreztem, meg kell ölelnem egyiküket – mondta a spanyol férfi.

A barcelonai és cambrilsi gázolásos merényletekben 15-en haltak meg és több mint 100-an megsebesültek.

Bár az év elején még százezrek tüntettek újabb menekültek befogadásáért, az egy hete elkövetett mészárlás után – amit egy, főként marokkóiakból álló terrorsejt követett el, és az Iszlám Állam vállalt magára – felerősödtek a muszlimellenes indulatok Spanyolországban.

Utcára vonultak ugyanakkor a terrorizmus ellen tiltakozó muszlimok is, a The Indedepent videoriportja szerint Barcelonában több ezren kérték az erőszak beszüntetését.

 

mno.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek