h i r d e t é s

Az Arab Liga elnöke elmondja miért nem arab országokba mennek a menekültek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Arab Liga elnöke elmondja miért nem arab országokba mennek a menekültek

2020. február 18. - 13:53

 

Nem régiben egy igen érdekes interjú ment a kínai tévében. - írja az illuzio.cafeblog.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Tian Wei újságíró-riporter beszélgetett az Arab Liga elnökével, Ahmed Aboul Gheit-tel. Természetesen a migráns kérdést is felvetette neki, azt amit a befogadó országok nem mertek megkérdezni felelős pozícióban lévő embertől ilyen konkrétan még. A kérdés így szólt: Miért nem fogadják be az arab országok a menekülteket?

Tian Wei: Miért nem mennek Önökhöz a migránsok?

Ahmed Aboul Gheit: Azért, mert mi nem vagyunk úticél (destination country). Mi nyitottak vagyunk .

Tian Wei: Akkor magyarázza el kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

Ahmed Aboul Gheit: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet)  felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni,  akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

Tian Wei: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

Ahmed Aboul Gheit: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

illuzio.cafeblog.hu


 

h i r d e t é s