h i r d e t é s

Az egy napos felfrissülés után ismét napról napra melegebb lesz! 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az egy napos felfrissülés után ismét napról napra melegebb lesz! 

2022. június 22. - 05:36

Az átvonult hidegfront mögött átmenetileg hűvösebb levegő érkezik, de ez nem tart majd sokáig.

Magasszintű felhőzet terjeszkedik keleti irányba, a legtöbb (szűrt) napsütés az északkeleti megyékben valószínű.
Ezzel szemben főként a Dunántúlon egyre nagyobb területen vastagszik is a felhőzet, és ott késő délutántól, estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. Éjfél környékén már a Duna menti területeken is eshet. Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak.
A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 32 fok között valószínű, de a tartósan vastag felhőzettel borított tájakon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.
Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán frontmentes időre készülhetünk.

A humánmeteorológiai szempontból érzékenyebbek tompaságot, bágyadtságot, koncentrálási nehézségeket, csökkent teljesítőképességet tapasztalhatnak.

Fokozatosan erősödik a felmelegedés, nagy lesz a napi hőingás, ami megterhelheti a szervezetet.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s