h i r d e t é s

Az egyedülálló szülőkre koncentráló családvédelmi akcióterv kidolgozását kezdeményezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az egyedülálló szülőkre koncentráló családvédelmi akcióterv kidolgozását kezdeményezik

2019. március 19. - 16:13

 

Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. 

Illusztráció: pixabay.com

Ők azok, akik lelkileg, jogilag és gazdaságilag is a legnehezebb helyzetben vannak. A kormány új családtámogatási akcióterve azonban mintha nem akarna tudomást venni róluk – hívta fel a figyelmet Bősz Anett hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján.

Mi, Liberálisok abban hiszünk, hogy minden gyermek és minden szülő ugyanannyira fontos és értékes. A kormány azonban aszerint értékeli a magyar állampolgárokat, hogy hány gyermeket vállalnak, és házasságban vagy egyedül nevelik a gyermeküket

– jelentette ki a Liberálisok országgyűlési képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány hátrányosan megkülönbözteti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pont azokat, akik a legkiszolgáltatottabbak, és akik a leginkább segítségre szorulnának.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a Magyar Liberális Párt már korábban is kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely a nők jogaira koncentrál, és az isztambuli egyezmény mihamarabbi ratifikációjára, a gyermekbántalmazás és a nők munkapiaci diszkriminációjának visszaszorítására, az ellátórendszerek rugalmasságának és minőségének javítására, a megfelelő várandósgondozásra, valamint a szülészeti erőszak felszámolására tett javaslatainkat tartalmazza.  

A Liberálisok politikusa hangsúlyozta:

olyan támogatási rendszer kidolgozására van szükség, amely az egyedülálló szülők számára is segítséget nyújt az otthonteremtésben. Nem teheti meg a kormány, hogy 300 ezer szülőt és félmillió gyermeket cserben hagy

– hívta fel a figyelmet Bősz Anett. Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kitért a szlovák elnökválasztásra is, és gratulált Zuzana Caputovának, a liberális elnökjelölt első fordulón elért eredményéhez.

Északi szomszédunk valódi európai választ tudott adni a térség jelenlegi legnagyobb kihívásaira: a korrupcióra, a populizmusra és a nacionalizmusra

 - hangsúlyozta a Liberálisok politikusa, majd üdvözölte, hogy az elnökjelölt az egyenlő bánásmód elvét hirdetve külön hangsúlyt fektet a szlovák magyar kisebbség helyzetére is. 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s