h i r d e t é s

Az egykori Vidi-edző elmesélte, hogy mentek a dolgok a csapatnál, miben kellett Orbán segítsége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az egykori Vidi-edző elmesélte, hogy mentek a dolgok a csapatnál, miben kellett Orbán segítsége

2020. március 03. - 07:37

 

A Tribuna Expresso készített interjút José Gomessel, aki 2013–2014-ben volt a Videoton edzője.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A portugál szakember beszélt a magyarországi tapasztalatairól is, ezt szemlézte a csakfoci.hu. Mint mondta:

ha valami gond volt, azt akkor a klubhoz közel álló magyar miniszterelnök segítségével is sikerült megoldanunk. Ha valami probléma volt, elmentem a házába, amihez igen közel laktam, ettünk egy kis sonkát a spájzban és közben megbeszéltük, mi a teendő.

Gomes így emlékezett vissza a fehérvári problémáira:

a klubban volt egy befektető, aki szeretett hegyet mászni, de semmit sem értett a futballhoz. Aztán volt egy közgazdász, aki teniszezni szeretett, de ő sem tudott semmit a futballról. Aki megoldotta a problémákat, az a miniszterelnök volt. Ő tudott beszélni a tulajdonossal, én hiába próbáltam volna, mert nem tudott angolul.

A csapatot üzemeltető cég vezetője Garancsi István volt már ebben az időszakban is, de hogy pontosan kikre gondolt az edző, azt nem nevesítette. Gomes végül azért ment el a Videotontól, mert úgy látta, ilyen körülmények között nem lesznek bajnokesélyesek. „A Videotonnak szüksége lett volna egy sportigazgatóra, aki közöttem és a klubvezetés között elhelyezkedve végzi a munkáját. Ők nem értettek velem egyet, így eljöttem. A következő idényben hoztak egy sportigazgatót, igazoltak pár jó futballistát és meg is nyerték a bajnokságot” – mondta. (borsod24.com)


 

h i r d e t é s