h i r d e t é s

Az emberek többsége szerint a kormánynak vissza kellene adnia az önkormányzatoktól elvett forrásokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az emberek többsége szerint a kormánynak vissza kellene adnia az önkormányzatoktól elvett forrásokat

2020. április 08. - 19:50

 

Az emberek markáns többsége, 81 százaléka szerint a kormánynak vissza kellene adnia az önkormányzatoknak az elvett forrásokat - ez derül ki az ATV megbízásából készült felmérésből.

A kép illusztráció! - Forrás: alfahir.hu

A Pulzus kutató 1000 fős reprezentatív mérése szerint a magyar lakosság 59 százaléka úgy véli, az önkormányzatoknak is kellenek források a védekezésre, 22 százalék pedig egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a kormány a pénzek elvonásával ki akarja véreztetni az önkormányzatokat. Mindössze 14 százalék válaszolta azt, hogy nem kellene visszaadni az elvett forrásokat, és csak 5 százalék vélekedett úgy, hogy az önkormányzatoknak így is elég pénzük van.

A válaszadók neme tekintetében nincs jelentős eltérés: a férfiak 62, a nők 55 százaléka gondolja azt, hogy az önkormányzatoknak is szükségük van a forrásokra a védekezséhez. Viszont a nők közül többen vélik úgy, hogy a kormányzat célja az önkormányzatok kivéreztetése.

A különböző korcsoportok véleménye között sincs markáns eltérés: 

Az iskolai végzettség tekintetében viszont már van kiugró szám: a felsőfokú végzettséggel rendelkezők között jóval többen vannak azok, akik szerint a kormányzat kivéreztetné az önkormányzatokat. Minden csoportban 10 százalék alatt van azoknak az aránya, akik úgy vélik: az önkormányzatoknak van elég pénzük a védekezéshez.

Ha településtípusok szerint csoportorítjuk a válaszadókat, kiderül, hogy a budapestiek, a megyeszékhelyen élők, valamint a városban és községben lakók is szinte egyforma arányban úgy vélik: az önkormányzatoknak szükségük van a védekezéshez forrásra. Itt a megyeszékhelyen élők vezetnek 60 százalékkal.

atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s