fbpx Az ingyen ebédre várók is adakoztak Debrecen fideszes önkormányzatának | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az ingyen ebédre várók is adakoztak Debrecen fideszes önkormányzatának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ingyen ebédre várók is adakoztak Debrecen fideszes önkormányzatának

2017. november 27. - 06:23

 

Hónap utolsó vasárnapja. Debrecen, hat fok, zuhog az eső.

A nagy költőnkről elnevezett téren már fél tizenegykor több mint százan várták az ételosztás kezdetét.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi / ahova Debrecen egy része is tartozik/ szervezete hívta vendégségbe mindazokat, akiknek hétvégén nem telik meleg ebédre, akik számára még az is ünnep, ha zsíros kenyeret ehetnek.

Az ételosztás kezdetére a sorban már mintegy150 fő állt, de folyamatosan érkeztek a nehéz sorsú emberek. Közel 200 főnek tudtunk csipetnyi örömömet szerezni a cudar időben. Nagy fújolás fogadta, amikor a szervezők tájékoztatták a sorban állókat a fideszes önkormányzat döntéséről a töltöttkáposzta-adóról. Az ebédért várakozók egyike javaslatára, a szegénységben élők is dobtak pár forintot a kihelyezett perselybe. Amit közben kívántak Debrecen fideszes urainak, attól megkímélem az olvasókat. Annyit elárulok, mindennek elmondták őket, csak rendes embernek nem. 

Többen elmondták, nagyon csóró lehet a város, ha még az ingyen ebéd osztást is képesek megadóztatni. Nem értették, hogy őket miért nem védi meg Orbán Viktor, pedig magyar állampolgárok. Úgy látszik-mondták--a nincstelenek sem a fideszes kormánynak, sem a debreceni önkormányzatnak nem fontosak. Pedig számukra a vasárnapi meleg étel az életet jelenti. Ne gondolja a város polgármestere, hogy jókedvükből állnak az utcán ebédre várva a zuhogó esőben. 

Az ételosztás költségeit - mint eddig mindenkor--nem közpénzből, hanem a párttagok, szimpatizánsok által felajánlott egy-két ezer forintból finanszíroztuk. 

Moczok Gyula
választókerületi elnök 


 

Kommentek

h i r d e t é s