h i r d e t é s

Az MTA kizsigerelése miatt elhagyja az országot egy sikeres kutató

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MTA kizsigerelése miatt elhagyja az országot egy sikeres kutató

2019. július 22. - 09:01

 

Muraközy Balázs az Egyesült Államokból költözött haza, hogy magyar kutatóprogramokban vegyen részt, most azonban végleg külföldre megy. - írja a nepszava.hu.

Forrás: VSVK

Végleg elhagyja Magyarországot Muraközy Balázs, közgazdász, MTA-kutató

– írta meg a 24.hu. Muraközy az Akadémia kiválósági programjának támogatásával a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontban dolgozott. A közgazdász az Egyesült Államokból költözött haza, hogy részt vegyen a hazai tudományos élet programjaiban.

Pénteken, az általa is alapított műsor vendégeként a Tilos rádióban azt mondta, bár könnyen mehetett volna eddig is külföldre, egyértelműen úgy tervezte, hogy Magyarszágon marad és kutat tovább. Sokat járt ösztöndíjakkal külföldre, de mindig hazatért Csoportja a Lendület programban komoly elismerést kapott, a kutatásra tudtak koncentrálni, nem kellett fusizniuk.

A vállalati stratégiákat, versenyképességeket kutatták a MTA intézetében.
Az elmúlt év tudomány-ellenes kormányzati kampánya miatt telt be a pohár nála, de már régóta zavarták a magyar közállapotok, az oktatásügy helyzete, a CEU elűzése. Végül úgy döntött, végleg elhagyja az országot a családjával együtt. Új munkahelye a University of Liverpool Management School lesz.

Muraközy Balázs tudományos főmunkatársként nem csak kutatott, a Rajk László Szakkollégiumban tanít ökönometriát, korábban tanított az ELTE-n, a CEU-n és az MNB-ben is. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s