h i r d e t é s

Az önkormányzat nevetséges összegekkel forgatja ki a szegényeket a lakásaikból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az önkormányzat nevetséges összegekkel forgatja ki a szegényeket a lakásaikból

2019. augusztus 01. - 10:28

 

A lakásmaffia is megirigyelné azt az eljárást, ami kiolvasható a Népszava cikkéből. A fideszes vezetésű kőbányai önkormányzat nevetséges áron egy kényszer eljárással forgatja ki a kerület szegénytelepén élőket saját tulajdonú öröklakásaikból.

Hős utca - a kép illusztráció! - Forrás: nol.hu

A fővárosi kormányhivatal döntése alapján a kőbányai önkormányzat 5,5 millió forintos kártalanítás mellett sajátíthatja ki az egyik Hős utcai tulajdonos 25 négyzetméteres lakását, írja a Népszava. A lap szerint a lebontás előtt álló társasházban általában négy-hatmillió forint körüli összegeket kínál a fideszes vezetésű önkormányzat a tulajdonosoknak, csakhogy ezt a nevetségesen alacsony összeget a lakók többsége nem fogadja el, így kikényszerítik azt  hatósági eszközökkel. Kisajátítási eljárás keretében forgatják ki az embereket a lakásaikból.

A Kontúr Közhasznú Egyesület a lapnak azt mondta, hogy 5,5 millió forintból legfeljebb olyan hátrányos helyzetű településen lehet ingatlant venni, ahol a közelben biztosan nincs munkahely. Hozzátették, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Diószegi utcában 15 millió forintot kell fizetni egy 25 négyzetméteres ingatlanért.

A fővárosi kormányhivatala lapnak ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kártalanítás összegét ingatlanforgalmi szakértő bevonásával határozták meg. Azt már mi tesszük hozzá, hogy akit nyilván nem érdekel, hogy ebből a pénzből csak az utcára tudnak jóformán menni a szegény telepen élő családok.

Mint ahogy látjuk nem a szociális szempontok dominálnak abban, hogy felszámolják a Hős utcai nyomortelepet. Természetesen, most sem az érdekli a Fideszéket, hogy az emberek jobb körülmények közé kerüljenek, ugyanis  a dózerolás után egy sportpályát építenek a területen, ezért vált ilyen sürgőssé az ottlakók kipaterolása. A kiürítéssel jövő év végéig kell végezni. (hirhugo.hu)


 

h i r d e t é s