h i r d e t é s

Az ügyészség még 2 hónappal meghosszabbítaná Boldog István jobbkezének letartóztatását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ügyészség még 2 hónappal meghosszabbítaná Boldog István jobbkezének letartóztatását

2020. február 27. - 12:35

 

Komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál: így dönthettek arról, mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és ezt kinek kell megköszönni. - írja a 444.hu.

Forrás: Boldog István/Facebook

Az ügyészségi nyomozásban már egy ember nyomkövetőt kapott, négyet letartóztattak. Egyikük Boldog István fideszes országgyűlési képviselő jobbkeze, Fehér Petra, akinél 1 hónapos letartóztatást rendeltek el első körben, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság karácsony után még 2 hónappal hosszabbított meg.

Ez jár le február 29-én, de a Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta: az ügyészség részéről újabb indítvány érkezett, hogy újabb 2 hónappal hosszabbítsák meg F. Petra letartóztatását, a bíróság péntekig dönt erről. Ugyanez vár K. Tamásra is, aki a jobbikos Csányi Tamás szerint „a Fidesz házi közbeszerzője”, közbeszerzési tanácsadó, akinek a cégével kellett szerződniük a közbeszerzések lefolytatására az önkormányzatoknak.

Két letartóztatott letartóztatásának meghosszabbítását viszont nem kérte az ügyészség: egyikük M. Róbert, akinek a cége úgy nyert, hogy nem kellett részt vennie a közbeszerzési eljárásban, csak több millió forintot kellett adnia az elbírálóknak a sikerért, míg a másikuk egy G. Vanda nevű nő, aki a gyanú szerint a kenőpénzeket juttatta célba.

Amikor az Index korábban Boldog Istvánt kereste meg az ügyben, a képviselő eliszkolt. 

444.hu


 

h i r d e t é s