h i r d e t é s

Az UniCredit 13 országban csatlakozik a „Föld órája 2018” kezdeményezéshez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az UniCredit 13 országban csatlakozik a „Föld órája 2018” kezdeményezéshez

2018. március 23. - 19:57

 

Az UniCredit 13 országban csatlakozik a „Föld órája 2018” kezdeményezéshez Holnap, azaz március 24-én, szombaton 20.30-kor az UniCredit 13 európai országban (Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia és Szlovákia) 77 épületben kapcsolja le a világítást 60 percre. 

Forrás: nlcafe.hu

Ezzel a csoport az egymást követő tizenegyedik alkalommal vesz részt a WWF Föld órája globális kezdeményezésében, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a bolygónkat súlyosan fenyegető éghajlatváltozásra.

Az UniCredit támogató részvétele a kampányban rávilágít arra, hogy az elmúlt években a csoport folyamatosan törekedett a környezet védelmére és a fenntartható fejlődés támogatására. Ezen belül az UniCredit klímastratégiája a működése során kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének jelentős csökkentésére szólít fel.

A csoport középtávú célként 2020-ra 60 százalékkal, míg hosszú távú célként 2030-ra 80 százalékkal kívánja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását. Az UniCredit 2017-ben összesen 41 százalékos csökkentést ért el 2008-as kibocsátásához képest.

A csoport ezt az eredményt az energiahatékonyság javításával, a munkaterek okosabb kihasználásával és a banki műveletek fokozott digitalizálásával érte el. A kezdeményezésben idén részt vevő főbb épületeket az alábbi lista tartalmazza:

 


 

h i r d e t é s