h i r d e t é s

Az USA járványügy legnagyobb szaktekintélye megkongatta a vészharangot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az USA járványügy legnagyobb szaktekintélye megkongatta a vészharangot

2020. június 28. - 06:02

 

Az Egyesült Államok komoly bajban van a koronavírus-járvány miatt - így fogalmazott a Fehér Ház járványügyi akciócsoportjának legkintélyesebb immunológusa, Anthony Fauci, aki már nem egyszer nyíltan szembe ment az elnökkel, Donald Trump mégsem teszi ki vészhelyzeti csapatából.

Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi akciócsoportjának legkintélyesebb immunológusa. - Forrás: Susan Walsh/Copyright 2020 The Associated Press

Az amerikai Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének vezetője közelmúltbeli kongresszusi meghallgatásán is közölte, hogy eszük ágában sincs visszavenni a tesztelésből, sőt, az eddigeknél is több embert akarnak megvizsgálni.

Az akciócsoport pénteki értekezlete után Anthony Fauci azt magyarázta, hogy vannak olyan körzetek, államok, kisebb-nagyobb települések, amelyek jól boldogulnak, mert betartották az ajánlásokat, megfelelő ütemben indították újra a hétköznapokat. De mint azt mindenki láthatja, egyes régiók nagyon súlyos gondokkal küzdenek.

A John Hopkins Egyetem több mint 40 ezer új fertőzöttet jelentett az Egyesült Államokból pénteken, ami az eddigi legmagasabb szám, és a rekord, amely megdőlt, mindössze egy nappal korábbi. Összesen majdnem 2,5 millió esetet tartanak számon, több mint 125 ezren nem élték túl a vírus okozta súlyos légúti betegséget - mindkét adat jóval magasabb, mint bárhol a világon. Az amerikai egészségügyi hatóságok ráadásul tízszer ekkorára becsülik a tényleges esetszámot.

Texasban, Floridában és Arizonában leállították a nyitást, és több állam is újra utazási korlátozásokat vezetett be. Eközben az Európai Unió is mérlegeli az amerikaiak beutazásának feltételeit. (Euronews)


 

h i r d e t é s