h i r d e t é s

"Az út szélén hagyott milliók" avagy a Fidesz szerint mindenki annyit ér, amennyije van?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"Az út szélén hagyott milliók" avagy a Fidesz szerint mindenki annyit ér, amennyije van?

2016. április 08. - 15:49
0 komment

 

Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja, az MSZP Nőtagozatának elnöke és Tóthné Gábor Ildikó, Hajdú-Bihar megyei ESZOSZ károsult, 2016. április 08-án  "Az út szélén hagyott milliók" avagy a Fidesz szerint mindenki annyit ér, amennyije van? címmel, sajtótájékoztatót tartott Debrecenben.

Az MSZP Nőtagozatának elnöke és országos elnökségének tagja   kifejtette, hogy véget kell vetni a Fidesz cserbenhagyásos politikájának és  senkit nem lehet az útszélen hagyni. Emlékeztette a Fideszt választási ígéretére, amit valószínűleg már régen elfelejtettek a kormánypárt politikusai.
 
„A Fidesz kormányzásának ez a lényege: a kevesek, a barátok, a klikk jól jár – a többség, az ország nagyobbik fele, azaz mindenki, aki kívül van ezen, meg rosszul.” – mondta Gurmai Zita.
 
Az ESZOSZ esetében a Fidesz 2860 embert hagyott cserben, ami minősített eset, hiszen  védtelen és rászoruló, nyomorban élő emberekről van szó. A károsultak azonnali  támogatásához szükséges  „1,3 milliárd Ft kevesebb, mint amennyit egy stadion gyepszőnyegére fordítanak”, fejtette ki a Nőtagozat elnöke, aki égbekiáltó gazságnak nevezte a történteket. A szocialista politikus reményét fejezte ki, hogy előbb utóbb a városligeti fáktól az ellenzéki pártok észreveszik az embert is.
 
„Az MSZP egyedüliként áll az ESZOSZ kisemmizett munkavállalói mellett”, folytatta a párt  országos elnökségének  tagja. 
Szolidaritási akcióként a szocialisták  / párttagok, szimpatizánsok/ összeadtak annyi pénzt, hogy az ESZOSZ Hajdú-Bihar megyei szóvivője ne kerüljön az utcára egy tartozás miatt.
 
„Mert a baloldal nem csak elvont jogokról szól – hanem elsősorban esélyről és szolidaritásról. Bízom benne, hogy példánkat mások is követik. Hogy akit az útszélen hagy a kormány, az is reménykedhessen, hiszen nekik is joguk van az emberi élethez" fejezte be sajtótájékoztatóját a baloldali politikus.

Tóthné Gábor Ildikó elmondta,  egyike  a  több mint 2800 ESZOSZ károsultnak, akiket egy, véleménye szerint az EU-s pénzek lenyúlására szerveződött baráti társaság tagjai által alapított, úgymond szociális szövetkezet becsapott, átvert. Kálváriája  közel tíz hónapja húzódik, minden erőfeszítése ellenére élete kilátástalan, egyik napról a másikra él  súlyos  beteg férjével  úgy, hogy soha sem tudják  tudnak e enni valamit a következő nap.

Minden erőfeszítése ellenére  munkaügyi papírjait még mindig nem kapta meg a szövetkezet végelszámolójától így sem közmunkára, sem szociális juttatásra nem jogosult. A megyei kormányhivatal egyik vezetője, a tavalyi  ülősztrájkjuk után ígéretet tett, hogy segít, de semmi sem történt. Mivel a lakbért és a rezsit nem tudták fizetni,az albérletből ki kellett költözniük, most egy öt négyzetméteres mosókonyhában élnek, ahol semmilyen tisztálkodási lehetőség nincs, de örülnek, hogy fedél van a fejük felett. Úgy néz ki, hogy a házban élők ellenzése miatt e hónap végén onnan is ki kell költözniük, hogy hova, még nem tudja. Lehet, hogy a Nagyerdő marad a számukra.  Úgy fogalmazott:

"Aki nem élte át amit mi már közel egy éve, az nem tudja elképzelni, hogy hányan és hányszor aláztak meg bennünket, sorsunk a kormányt nem érdekli, számukra mi nem létezünk. Teljesen kilátástalannak látom a helyzetemet, még esélyt sem kapok arra, hogy tisztességes munkával, emberhez méltóan éljek. Pedig mindenütt azt látom, olvasom  hogy a magyar reformok működnek, és milyen csodálatos az élet Magyarországon. Szívesen cserélnék egy hónapra,  a magyar kormány bármelyik tagjával, vajon hogyan élnének meg 22500 forintból, a párom segélyéből? Várom a jelentkezőket, minden tudásomat megosztom velük, hogyan is lehet a semmiből, túlélni! "

Debrecen, 2016.április 09.

Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke


 

Kommentek

h i r d e t é s