h i r d e t é s

Azért nincsenek itt bolti eladók, mert ők épp idénymunkán vannak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Azért nincsenek itt bolti eladók, mert ők épp idénymunkán vannak

2019. július 10. - 10:48

 

Kereskedelmi dolgozóból alapból is kevés van, de a nyári szezonális munkalehetőségek elszívó hatása csak ront a helyzeten. - írja a privatbankar.hu.

Illusztráció: H.Szabó Sándor

Nem elég az általános munkaerőhiány az áruházakban, a kereskedelemben dolgozókat a nyári szezonális munkalehetőségek is elcsábítják a boltokból, mert például turisztikai állásokban több pénzt kereshetnek és több a szabadidejük

- közölte a Magyar Nemzet szerdán.

A lap szakszervezeti körökből úgy értesült, hogy a fokozódó fluktuáció miatt a szokásosnál is nagyobb feladatot jelent megszervezni a napi munka ellátását az üzletekben és a raktárakban. Nem ritka, hogy a 12 órás műszak helyett 15 órát kell dolgozniuk az áruházi beosztottaknak, úgy, hogy nem tudják kivenni a munkaközi szüneteket, mert kevesen vannak az adott munkára. Gondot okoz a hét végi munkaszervezés is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kórosan kevés alkalmazott miatt több olyan megoldást alkalmaznak az áruházak, amelyek szembemennek a törvényi előírásokkal. Úgy vélte, elkerülhetetlen, hogy ősszel konkrét javaslatok szülessenek a munkaerő-problémák megoldására, különben a magas élőmunka-igény miatt az év végére akadályokba ütközhet az ellátási lánc előírások szerinti működtetése.

privatbankar.hu


 

h i r d e t é s