h i r d e t é s


Balog szerint nő a német beruházási kedv Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Balog szerint nő a német beruházási kedv Magyarországon

2017. november 14. - 06:49

 

Azt valamiért elfelejtette hozzátenni az emberminiszter, hogy éhbérért nincs sehol másutt az a hülye, aki elvállal bármilyen minimális szaktudást igénylő munkát. 

Forrás: nepszava.hu

Erre lassan a magyar munkavállalók is rájönnek, nem véletlen, hogy munkaerőhiánnyal küzd a piac.

Bárhogy is, Balog Zoltán mindezt „valóságos termelésre építő gazdaságpolitikának” nevezte. Hogy ezért a bérek a V4 országaiban – különös kitétellel Magyarországra – a béka segge alatt vannak nem kívánta kommentálni. Ami azért is vicces, mert részben ennek következtében jelentkezik a gazdaságot fenyegető hiány.

Ennek tükrében az, hogy Magyarország részese lehetne annak a közegnek, ami Európa gazdaságának motorja lehetne a jövőben, némileg gyermeteg ámítás.

„Mario Ohoven, a BVMW elnöke arról beszélt, hogy szeretnék a német-magyar gazdaságpolitikai kapcsolatokon belül a középvállalati szektort is erősíteni, ugyanis a kedvező adózásnak köszönhetően egyre több német középvállalkozó érdeklődik Magyarország iránt. A szövetség elnöke dicsérte a magyar oktatási rendszert, véleménye szerint Magyarország kiválóan alkalmazza a Németországban kifejlesztett duális oktatási formát.

A tájékoztató háttéranyaga szerint a delegáció három napot tölt Magyarországon, ezalatt mások mellett találkoznak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.” adja hírül továbbá az MTI.

Senkit ne tévesszen meg a kijelentés, hogy a magyar beruházások vonzónak tűnhetnek Ohoven számára, lényegében az olcsó munkaerő jelenti a vonzalma tárgyát. Amennyiben lenne olyan (szakmában képzett réteg) természetesen.

Arra a kérdésre, hogy mivel sikerülhetett Balognak meggyőznie a BVMW elnökét arról, hogy az egyre nagyobb méreteket öltő hiány nem jelent gondot, elég csak a magyar statisztikák természetére gondolni. Többet kozmetikázzák, mint Schmidt Mária a történelmet.

Az oktatásról alkotott véleménye továbbá arra enged következtetni, hogy nem ismeri behatóan a magyar oktatás ügyét, amely még 2010-es állapotában is súlyos gondokkal küzdött szak- és felsőfokú képzések tekintetében.

Ehhez jön az elviekben létező minőségi munkaerő fennmaradását biztosító egészségügy, ahol egy kórházi fertőzésbe is riasztóan gyakran lehet belepusztulni.h i r d e t é s

betöltés..

;