h i r d e t é s

Bayer Zsolt és a kormánysajtó igyekszik a perui nagykövet botrányából kimosni a Fideszt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bayer Zsolt és a kormánysajtó igyekszik a perui nagykövet botrányából kimosni a Fideszt

2020. február 17. - 10:19

 

Legutóbb arról írt blogján, hogy "majd ők megmondják, ki a fideszes".

A Magyar Nemzet "Egy kis baloldali aljasság" című cikkét ajánlotta olvasóinak Bayer Zsolt.

Az elmúlt napok híre volt, hogy a volt perui magyar nagykövet ellen gyermekpornográfia miatt emeltek vádat.
A hírt természetesen úgy tolmácsolták a baloldali sajtóorgánumok, hogy egy „fideszes nagykövetről” van szó. Még őket is alulmúlta néhány balliberális politikus, akik a jó ízlés határán is túlmentek a téma feldolgozása kapcsán a Facebookon.

- olvasható a Magyar Nemzet cikkében

Tessék mondani, ha a Fidesz által pozicióban hagyott nagykövet pedofil botrányba keveredik, hol húzódik a jó ízlés hatása? Az belefér a jó ízlésbe, hogy amikor kiderül az ügy, akkor sunyi módon, titokban igyekszik kezelni a botrányt a kormány?
Peru messze van, a magyar embereknek nem lehet tudomása arról, hogy milyen emberek lehetnek nagykövetek? És nagyon visszás ám visszafelé mutogatni. Fideszes barátaim, kereken 9 évetek volt arra, hogy embert cseréljetek...

És hogy mi az igazság? Kaleta Gábor a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok idején is komoly beosztású diplomata, sőt, konzul volt. Nem beszélve arról, hogy a teljes külügyi bizottság ellenzékestül egyhangúlag támogatta Kaleta kinevezését, köztük Gyöngyösi Márton, Mesterházy Attila és Demeter Márta is.
Hát ennyire „fideszes” a volt perui nagykövet.

- Teveli Zoltán tollából

- aham, szóval, ha valakit nem fideszesek és/vagy ellenzékiek is támogatnak, akkor az már nem Fidesz. Értem.
Ez azért képzavaros némileg, mert 2010 óta gyakorlatilag csak úgy lehet bárki, nem fideszes "pozícióban", ha személyét/munkásságát/üzletét/mindenét a NER jóváhagyja. A NER pedig érdek, önös érdek és elegendő pénz nélkül semmit nem hagy jóvá.

És akkor ejtenék néhány szót arról, hogy mi a kölönbség a nagykövet és a konzul között...

Nagykövetséget kizárólag az adott ország fővárosában lehet nyitni, míg főkonzulátust és konzulátust a gyakorlat szerint más nagyobb városokban is.
A nagykövetség feladata a két ország közötti jó politikai, gazdasági, kulturális kapcsolatok fenntartása és fejlesztése. Általánosságban elmondható, hogy a nagykövetségeken belül is van konzuli osztály, de van úgy, hogy önállóan, másik városban is működik még főkonzulátus vagy konzulátus.
Újabb konzuli intézményeket általában akkor hoznak létre, ha az adott ország méretei miatt nem tud a nagykövetség mindenhol szolgálatot teljesíteni. A főkonzulátus és konzulátus feladata az állampolgárok képviselete. Ilyenek lehetnek például a vízum ügyintézés, elveszett úti okmányok pótlása és egyéb adminisztratív feladatok ellátása.


 

h i r d e t é s