h i r d e t é s

Bécsben a szigorított korlátozások ellen tüntettek, de a főszervező nem vehetett részt, mert Covidos lett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bécsben a szigorított korlátozások ellen tüntettek, de a főszervező nem vehetett részt, mert Covidos lett

2021. november 22. - 06:11

Bécs belvárosában is több tízezres tüntetést szerveztek a lezárások ellen

Forrás: Aaron Ginn/Twitter

Hétfőtől tíznapos szigorú zárlat lesz érvényben mindenkire Ausztriában, függetlenül attól, hogy beoltották-e a koronavírus ellen, vagy sem: a szigorú korlátozással nem értett mindenki egyet, ezért szombaton százezres tüntető tömeg gyűlt össze Bécs belvárosában – számol be a Telex.

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, és több tucatnyi rendőr biztosította. Pénteken a Szabadságpárt elnöke a korlátozásokat úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”. Viszont az osztrák hírügynökség szerint a párt elnöke Herbert Kickl, nem tudott felvonulni a tüntetésen, mert pozitív lett a Covid-tesztje.

A HVG beszámolt arról, hogy a demonstrálok között többen sárga csillagot viseltek "oltatlan" felirattal, míg mások a kötelező oltást a fasizmussal kapcsolták össze, Alexander Schallenberg kancellárt Mengeléhez hasonlítva. A tüntetésen részt vettek az ismert holokauszttagadók és más szélsőjobboldali figurák is.

A tüntetés előtt a belügyi hírszerző szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy a tüntetők esetleg megpróbálnak majd behatolni a kórházakba, ugyanis a közösségi médián működő oltásellenes csoportokban találtak erre vonatkozó buzdításokat. Ellenlépésként a hatóságok fokozták a kórházak körül a rendőrségi jelenlétet. Arról nincsenek értesülések, hogy incidens történt volna. 

Az AUR romániai szélsőjobboldali párt elnöke, George Simion a közösségi médián üdvözölte a bécsi demonstrációt, azzal büszkélkedve, hogy a tüntetésen milyen sok román zászló lobogott:


Fotó: Gheorghe Simion hivatalos közösségi média oldala.

S ha már korlátozó tüntetésről van szó, akkor bejelentette, hogy vasárnapra tüntetéseket szerveztek Konstancában, Krajovában, Ploiești-en, és Nagyszebenben, annak ellenére, hogy Románia nem szigorításokra, hanem éppen lazításokat tervez.(telex.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s