h i r d e t é s

Semjén-ügy: az ELTE professzorai érvénytelennek tekintik doktoriját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén-ügy: az ELTE professzorai érvénytelennek tekintik doktoriját

2015. április 10. - 10:42
20 komment

 

A Semjén Zsolt szakdolgozata és Molnár Attila Károly megjelent cikkei között megállapított jelentős szövegazonosság azt jelzi, hogy súlyos tudományetikai vétség történt - áll az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorainak nyilatkozatában.

Forrás: Blikk.hu

Bárki is követte el ezt a vétséget - a szakdolgozó, a konzulens, vagy mindketten együtt -, az ügy sérti az oktatás és a tudományos kutatás erkölcsi alapjait. Az ilyen vétség nem évül el, és erkölcsi megítélése nem igényel külön szabályozást. Az az általánosságban megfogalmazott vád, amely szerint a Társadalomtudományi Kar oktatóinak útmutatása alapján jött létre a szövegazonosság, besározza a sok ezer tisztességes munkával elkészített szakdolgozatot és a Kar becsületét.

Az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorai mélyen elítélik az ilyen magatartást.

Meggyőződésünk, hogy az ügy nem tekinthető mindaddig lezártnak, amíg a két szereplő nem tisztázza nyilvánosan a felelősség kérdését. Ameddig ez nem történik meg, a professzorok szakmai szempontból a szakdolgozatot nem tekintik érvényes munkának - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Kar honlapján.


Nagyobb méretért kattintson a képre!

Mint azt megírtuk Semjén Zsolt szombaton úgy fogalmazott, teljes jóhiszeműséggel járt el akkor és most is, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasít. Hozzátette: szakdolgozata elkészítésekor mindenben az ELTE oktatóinak iránymutatását követte, ráadásul tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa vagy jeles, vagy kitűnő volt, és a diplomája is jeles minősítésű, "noha az ELTE oktatói nem vádolhatók sem most, sem akkor jobboldali elfogultsággal".

A miniszterelnök-helyettes szerint politikai ellenfelei "fekete PR-ral" karaktergyilkosságot készülnek elkövetni ellene, de mivel nem találtak fogást rajta, most ezt az ürügyet használják fel ellene.

 

nepszava.hu (A cikk eredetije 2012. december 11-én jelent meg.)


 

h i r d e t é s