h i r d e t é s

Berúgta az ajtót az omikron-variáns, de az Emmi szerint minden rendben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Berúgta az ajtót az omikron-variáns, de az Emmi szerint minden rendben

2022. január 22. - 07:08

 

A minisztérium szerint a magyar iskolákban semmilyen korlátozás nincs

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Mohai Balázs

Pénteken már a második napja ért újabb csúcsra a koronavírus-járvány egy nap alatt regisztrált új fertőzöttjeinek a száma, a Portfolio pedig vette a fáradságot és megkérdezte az emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a magyarországi óvodák és iskolák hogyan védekeznek a fertőzés ellen. 

A tárca úgy válaszolt, "az óvodai csoportok 3 százalékában van valamilyen járványügyi intézkedés, az iskolákban a megváltozott protokoll értelmében sehol sincsen tanügyi intézkedés."

Magyarországon 2021. december 15. óta az 5-11 éves korosztály képviselői is megkaphatják a koronavírus elleni oltást. A Pfizer által kifejezetten nekik kifejlesztett oltóanyagból a gyerekek 10 mikrogrammnyit, a felnőtt adag egyharmadát kapják, az első szállítmányban 138 ezer dózis vakcina érkezett, azóta pedig már küldenek karanténba egész osztályokat, megfertőződik egy-egy gyerek. Azoknak, akiket beoltottak,  iskolába járniuk akkor is, ha érintkeztek fertőzött személlyel, karanténba viszont csak azoknak kell vonulniuk, akik az oltás ellenére fertőződtek meg.   

Az Orbán-kormány annak ellenére nem rendel el korlátozásokat, hogy a koronavírus omikron-variánsa tényleg villámgyorsan terjed, Magyarországon először a csütörtökig, aztán a péntekig eltelt 24 óra alatt is rekordot döntött az újonnan azonosított fertőzöttek száma.   


 

Kommentek

h i r d e t é s