h i r d e t é s

Boldogok a zuglói gyerekek: elkészült a megújult iskolaudvar

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Boldogok a zuglói gyerekek: elkészült a megújult iskolaudvar

2019. június 26. - 15:59

 

Az ALDI és a P&G jóvoltából szebb, biztonságosabb és zöldebb lett a Kaffka Margit Általános Iskola udvara

Az ALDI és a P&G jóvoltából szebb, biztonságosabb és zöldebb lett a Kaffka Margit Általános Iskola udvara

Elkészült a zuglói Kaffka Margit Általános Iskola új udvara, amelyet az ALDI és a P&G iskolazöldítő programjának nyerteseként valósíthattak meg. A megújult udvaron biztonságosabb játszótér és zöldebb park várja szeptembertől a diákokat.

Tavaly nyár végén indult az ALDI és a Procter&Gamble Zöldebb Iskolát elnevezésű jótékonysági programja, melynek célja az volt, hogy egy, a vásárlók által kiválasztott magyar iskola udvarát, játszóterét környezetbarátabbá tegyék. Számos megyéből regisztráltak a versenyre, a másfél hónapig tartó szavazás során végül a budapesti Kaffka Margit Általános Iskola kapta a legtöbb voksot, elnyerve ezzel a P&G 3,5 és az ALDI félmillió forint értékű támogatását, amelyet idén az iskola környezetbarát felújítására, zöldebbé tételére fordítottak. Az új udvar június elejére készült el, így a diákok még két hétig élvezhették az új, zöld, környezetbarát és nem utolsósorban biztonságosabb iskolaudvart, amit a nyári szünetben a sporttáborok résztvevői is birtokba vehetnek.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernünk a támogatást, mert így régi álmunkat valósíthattuk meg azzal, hogy végre felújíthattuk iskolánk udvarát. – mondta Dr. Kiss Eleonóra, az iskola igazgatónője. – A játszótér öt új elemmel bővült, így most mindkét korosztály, alsósok és felsősök egyaránt kiélvezhetik. A talaj esésbiztos rekortánt és mulcs borítást kapott, ezáltal megszűnt a homokos-poros kavicsos felület is. Mindezek mellett jelentős zöldítést is végezhettünk, virágokat, növényeket ültettünk, a tornaterem falára hűtési céllal kúszónövényt telepítettünk, és megkezdtük a kerítés melletti sövény ültetését is.”

Az Örökös Ökoiskola címet is elnyerő iskola nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtés mellett komposztálót és számos madáretetőt is elhelyezett az udvaron. A jótékonysági program mellé állt Görög Zita, aki elhivatott környezetvédőként gyermekeit is a felelős gondolkodásra neveli.

„Két iskolás korú gyerekem és egy pici babám mellett különösen fontosnak tartom, hogy a gyermekek a lehető legkorábban megismerkedjenek a környezetvédelemmel és elsajátítsák a zöld gondolkodás alapvető elemeit. – mondta a műsorvezető. – Mindennél jobban szükségünk van az egészséges és élhető környezetre, tiszta vízre és jó levegőre. Ahogy a szorzótáblát, úgy kell megtanulnunk a Földdel való együttműködést, és fontos, hogy ne csak otthon, de az iskolákban is, már fiatalon rögzüljenek azok a szokások és teendők, amelyekkel gondolunk az unokáinkra is. Örömmel csatlakoztam a P&G és az ALDI iskolazöldítő programjához is, és személyesen is gratulálok a nyertes iskolának a nagyszerű új udvarához!”

Iskolazöldítő programjukkal az ALDI és a P&G célul tűzték ki, hogy elősegítik az iskolák környezettudatosabb gondolkodását, felhívják a figyelmet a fenntartható fejlődés és a zöld értékek jelentőségére, valamint támogatást nyújtanak a gyerekeknek, szüleiknek és pedagógusaiknak mindennapjaik zöldebbé tételére.

„A P&G-nél nap mint nap azon dolgozunk, hogyan érhetünk el pozitív változásokat, hogyan ösztönözhetjük termékeinken, dolgozóinkon és gyárainkon keresztül vásárlóinkat is a felelősségteljes fogyasztásra. – mondta Krubl Yvette, a P&G kommunikációs menedzsere. – A Zöldebb iskolát! országos programunk jelentős állomása volt hosszútávú céljaink megvalósításának, és büszkék vagyunk, hogy márkáink és 3,5 millió forintos anyagi támogatásunk segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egy iskola diákjai zöldebb környezetben nőjenek fel.”

„Az ALDI folyamatosan csökkenti működéséből származó ökológiai lábnyomát, vásárlói számára pedig környezetbarát megoldásokat kínál a hétköznapok során, hogy közösen védjük bolygónk természeti erőforrásait” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország ügyvezető igazgatója. – Bízunk abban, hogy az iskolazöldítő programunk révén kialakított új udvar nem csupán szebb és zöldebb lett, hanem ösztönzi is a jövő generációját a környezet védelmére.”


 

h i r d e t é s