h i r d e t é s

Bomba volt a Magyarországon áthaladó bolgár buszon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bomba volt a Magyarországon áthaladó bolgár buszon

2015. május 18. - 12:44
0 komment

 

Az Omega Group  Prágából Várnába tartó járata vasárnap állt félre az M0-ás pihenőjében, miután az utasok szúrós szagot éreztek.

Mint kiderült, valaki csőbombát rejtett az egyik csomagba.

Egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát az Omega Group Prágában Várnába tartó járatán – jelentette be hétfőn Dragomir Petkova járatot fenntartó cég igazgatója

- írja a NOL.hu

. A Novinite közlése szerint az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért. A csomag útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle. Erre a szagra lettek figyelmesek az utasok, ezért a busz félreállt Magyarországon, az M0-ás pihenőjében. A Blikk szerint a helyszínre a Terrorelhárítási Központ is kivonult, és mesterlövészt is kivezényeltek a buszhoz, A 34 utas egy másik busszal továbbutaztak, és hétfőn épségben megérkeztek Várnába.

A Trud című lap internetes kiadása szerint a magyar hatóságok azt mondták az utasoknak, adjanak hálát Istennek, mert kaptak egy második életet, a csőbomba ugyanis nagyon nagy robbanóerejű volt. A Novinite közlése szerint az ügyben a cseh a szlovák, a magyar és a bolgár hatóságok közös vizsgálatot is indítottak.

A Brnóban eltűnt utasról egyelőre annyit tudni, hogy egy 25 év körüli szemüveget és ellenzős sapkát viselő férfiról van szó, aki egy közelében ülő nő elmondása szerint bűzlött az alkoholtól.

 

nol.hu (Címlap: Forrás: MTI/Mihidák Zoltán)

Posted by SEJT on 2015. május 18.

 

h i r d e t é s