h i r d e t é s

Brutális széllel és sokfelé esővel tombol a Ciara viharciklon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Brutális széllel és sokfelé esővel tombol a Ciara viharciklon

2020. február 10. - 06:13

 

Hétfőn délelőtt erősen felhős lesz az ég, országszerte kialakulhat záporeső, néhol zivatar se kizárt. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy helyen zivatar. A délnyugati irányú szél viharossá fokozódik, kora délután 6, 14 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn az ország nagy részén hidegfront okoz humánmeteorológiai tüneteket, az érzékenyeknél: fokozódnak a görcsök és nő az infarktusveszély.- írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn hidegfront alakítja időjárásunkat, tovább romlik az élettani helyzet. A front és a viharossá, néhol erősen viharossá fokozódó szél hatására görcsös fejfájás léphet fel, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhat, a gyerekek kezelhetetlenebbek lehetnek. A görcsös fejfájás mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. 

A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változások nagyon megterhelőek: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhatnak. Napközben lehetőleg kerülje a megterhelő feladatokat, nagyon fontos a sok pihenés! A markáns hatások igénybe veszik szervezetét, fontos, hogy tartósan is megerősítése immunrendszerét, ennek érdekében pedig fokozza a C-vitamin bevitelt!

A front előtt a viharos délnyugati széllel meleg levegő áramlik fölénk, emiatt lesz, ahol 10-12 fokkal magasabb hőmérsékleti értékeket mérhetünk az átlagosnál. Az enyhe időben a melegfrontot jellemző tünetek szintén fokozódnak, migrén és gyulladásos panaszok egyaránt felléphetnek.

Mindezen tünetekre ma már létezik megoldás. Nem kell mást tennie, jelentkezzen be a klinikánkra!

Országszerte csapadék zavarja a szabadtéri programokat. A csapadék és viharos szél jelentősen ront a hő-és komfortérzeten. A megfázásveszély nagy, ajánlott rétegesen öltözni.

A légszennyezettség csökken, a szél és csapadék kitisztítja a levegőt!

A közlekedés során a viharos erősségű szél okozza a fő veszélyt. A szél faágakat törhet le, emellett jelentősen rontja a gépjármű stabilitását. Ne parkoljon fák alá és vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünet a mai napon: görcsös panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s